Iron Justice - Post

Nykyään jo toimintansa lopettanut ruotsalainen Iron Justice on ehti tehdä lyhyen uransa aikana kolme julkaisua. Kaksi ensimmäistä levyä Tell Me 7" ja Manufacture of Consent LP ilmestyivät Cold Meat Industrylla, mutta yhtyeen viimeiseksi julkaisuksi jääneen kahden singlen kokonaisuuden on kustantanut yhdysvaltalainen L.S.D. Organisation.

 

Artisti: Iron Justice
Formaatti: 2x7"
Levy-yhtiö: LSDO
Julkaisuvuosi: 2002
Painos: 500 kpl.
Kappaleita: 4

Musiikillisesti Post eroaa Iron Justicen aiemmista levytyksistä, joiden meluisuus ja puhesamplet ovat nyt poissa. Tyylillisesti levy on raskasta ja rytmikästä, muttei kuitenkaan tanssittavaa industrialia, jollaista ei nykyään paljoakaan tehdä. Esimerkiksi metrin halon lailla tajuntaan iskevät Defeated ja Glory Lights kuulostavat kuin ne olisivat suoraan 80-luvun lopulta, jolloin voimaelektroniikka ei ollut vielä kokenut uutta tulemistaan. Molemmissa kappaleissa pääosaa näyttelevät yksinkertaiset ja raskaat rytmit. Puhesamplet on korvattu agressiivisella huudolla. Pitkälti samaa rataa jatketaan myös toisella singlellä. Tosin paikoitellen varhaiselta Klinikiltä ja Divelta kuulostava Silent Dogma ja rauhallisesti alkava Panoptikon eivät ole mielestäni yhtä onnistuneita kappaleita kuin Defeated ja Glory Lights. Uskon kuitenkin, että jos Mental Destruction ja Megaptera kolahtavat, niin sitten kolahtaa tämäkin.

Tämä on hieno julkaisu ja on sääli, että se jäi yhtyeen viimeiseksi. Voimme vain toivoa, että yhtyeen jäsenet jatkavat musiikin tekemistä Iron Justicen jälkeenkin. Suosittelen.

Jaakko Penttinen

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot