Ionosphere - Angular Momentum

Ionosphere, joka ennen tätä esikois-CD:tä on julkaissut vinyylejä Avatar Recordsilla, edustaa taattua LOKI-soundia jos jotain.

Artisti: Ionosphere
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: LOKI / Power and Steel
Julkaisuvuosi: 2004
Kokonaiskesto: 51:00
Kappaleita: 10

Massiivisen hyökyvää avaruusambientia, särisevän sähköisiä äänikerroksia, koneellisten äänten sekoittumista avaruustuulien ja tähtisumujen kanssa jatkuvasti rikkaassa äänimaailmassa. Sci-fimaisia tunnelmia, hieman kuin Bad Sectoria ilman melodioita. Käsittämättömien galaktisten ilmiöiden äänellistä kuvaamista. Kestää hetken ennenkuin totuus valkenee: tämä levy on niin Inadea että vain Inade voisi kuulostaa enemmän itseltään. Kun tarkastelee Angular Momentumin yksityiskohtia niin tuntuu kuin Inade olisi läsnä kaikkialla: Deep Interior Research-kappaleen särjetyissä puhesampleissa, Meta III:n hämärissä puolmelodisissa loopeissa, Gravitational Repulsion:in aaltoilevasti jyskyttävässä rytmissä, etäältä kaikuvissa rysähdyksissä ja läheltä kuuluvissa suhisevissa tuulahduksissa ja sirinöissä. Levy on kuin hieman kalpeampi versio klassisesta Crackling of the Anonymous-albumista. Ainoa todella omanlaisensa kappale on levyn päättävä Another World, joka tuo jostain syystä mieleeni vuosien takaisia Johan af Grannin UFO-dokumentteja.

Tästä ei pidä muodostaa käsitystä että Ionosphere olisi huonoa, päinvastoin. Angular Momentum on todella upea levy, lähes esikuvansa veroinen. Näin hyvää ja elävää "avaruusambientia" kuulee harvoin, mutta sitten toisaalta tämä on niin Inaden kuuloista että kyse on enemmästä kuin pelkästä vaikutteiden ottamisesta. Taas toisaalta Crackling of the Anonymous on mielestäni yksi ambient-industrialin "suuria teoksia" ja sen suurin haitta on että sitä on vain yksi levyllinen. Angular Momentum on kenties parasta korviketta.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot