The Infant Cycle - Drop-out Center

Infant Cyclen “20-vuotisjuhla-albumi” on varsin hajanaista, soundeiltaan ohutta kokeellista musiikkia. Se on hyvin vaikeaa luokitella, koska seassa on niin noise-elementtejä, minimalistista läppärihälyn kaltaista (varsin tylsää) droneilua (lähes 11-minuuttinen Pipe...), sirisevää ambientia ja - yllättäen - myös muunneltua kielisoitinta. Käytännössä Drop-out Center on sekasisältöinen teos, joka tuntuu pikemminkin Jim DeJongin itseilmaisulta kuin miltään, minkä olisi tarkoitus myös koskettaa kuulijaansa. Se on hyvin, hyvin etäinen, ja siksi, vaikka onkin palasiltaan kiinnostava, myös helposti unohdettava.

Artisti: Infant Cycle
Formaatti:
CD
Levy-yhtiö: Zhelezobeton
Julkaisuvuosi: 2012
Painos: 300kpl
Kokonaiskesto:
50:54
Kappaleita: 9

Karusti sanoen: Infant Cycle on jo kauan sitten osoittanut, että pystyy paljon vaikuttavampaankin ilmaisuun. Tämä juhla-albumi on minusta tosiasiassa vain pelkkä välityö.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

Infant Cycle’s “20th anniversary album” is quite dissonant, sound-wise thin experimental music. It is very hard to categorize, as it is mixed with noise elements, minimalist aptop-noise like (quite boring) drones (the nearly 11-minute Pipe...), squealing ambient and - surprisingly - also modified strings. Basically, Drop-out Center is a mixture of styles that seems more like Jim DeJong’s private self-expression than anything meant to also touch its listeners. It is very, very distant and therefore, while containing some interesting elements, also easy to forget.

Harshly put: Infant Cycle has a long time ago shown that it can make material far more impressive than this. I find this celebratory album to be just a mediocre work between better times.

Jiituomas