Incapacitants - Ministry of Foolishness

Lähes viisi varttia puhdasta huippuluokan noisea PURE:n halpissarjassa. Japanilaisen Incapacitantsin selkeän suoraviivainen tyyli on jo vuosia vedonnut minuun aivan erityisen hyvin. Ei turhia katkoja tai massiiivisia variaatioita, vaan karua äänivallia suoraan naamalle.

 

Artisti: Incapacitants
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: RRRecords
Julkaisuvuosi: 1995
Kokonaiskesto: 73:41
Kappaleita: 3

Jos ja kun teeman muutoksia tapahtuu, ne tutevat hienovaraisesti osana kokonaisuutta, ja siten palkitsevat tarkkaavaisen kuulijan. Melaa hommassa on niin paljon ettei mitään melodiaa enää tarvita, ja häiritsevää kikkailun tuntua ei ole lainkaan. Tässä ei ole tingitty mistään.

Levy jakautuu kolmeen massiviseen kappaleeseen, joita on vaikea kuvata sanoin. Stone River on kuin metelin hyökyaalto, joka vyöryy päälle. Sky Valley kuulostaa selkeästi enemmän teollisuushallimaiselta selkeine kaikuineen, ja on poikkeuksellisen ohut äänimäärältään suhteessa yhtyeen muuhun tuotantoon. Korkealta lähtevä Village Wood tuo etäisesti mieleen Government Alphan, mutta on silti ehtaa Incapacitantsia. Suunnilleen samaa kuulisin ehkä paloittelemalla valtavaa peltilevyä sirkkelillä noin puolen tunnin ajan. Raivokkuutta on enemmän kuin yhdenkään voimaelektroniikkabändin huudoissa. Ja se on paljon se.

Tästä ei melu parane.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot