Inade - Audio Mythology Two

Audio Mythology -sarjassa jatkuu Inaden harvinaisempien aineistojen julkistaminen. Mukana on niin studiomateriaalia kuin live-osuuksiakin, lähes kahden vuosikymmenen ajalta. Niistä tulee erittäin tasalaatuinen kokonaisuus, joka on hyvin kiehtovaa varsinkin koska CD:n ja LP:n kappalejärjestykset eroavat toisistaan, vaikka raidat ovat samoja. Sisältö on pitkälti tunnistettavaa perus-Inadea, eli laadukkaita, kaikuisia äänimaisemia. Levy on kuitenkin hyvin haastava: jokaista sen raitaa voi ihailla, mutta yksikään niistä ei todella erotu.

Artisti: Inade
Formaatti:
LP + CD / CD
Levy-yhtiö: Loki
Julkaisuvuosi: 2014
Painos: LP+CD 300kpl
Kokoinaiskesto: 50:18
Kappaleita:
8

Tuloksena on tasokas, mutta ei mieleenpainuva albumi, jonka päällimmäinen tunnelma ei ole sen laatu, vaan tasapaksuus. Inadesta tietää, että se pystyy huomattavasti voimakkaampaankin ilmaisuun. Kappaleet kautta linjan toimisivat varmastikin loistavasti väliosuuksina pauhaavamman materiaalin seassa, mutta näin yhdessä tulos jää heikommaksi. Poikkeuksena on hieno The Collision of Conscience, joka löytyy myös yhtiön erinomaiselta Incendium #4 -näytekokoelmalta.

Oikeastaan vain keräilijöille, muiden kannattaa keskittyä Inaden vahvempaan tuotantoon. Erittäin laadukasta, mutta valitettavasti ei kauhean kiinnostavaa.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

Inade continues publishing its more rare tracks, in the Audio Mythology series. Included are both studio works and live parts, from over almost two decades. Together those create a very even whole, which is rather surprising, especially since the tracks are in different order on the CD and the LP. The contents are recognizable core-Inade - echoing high-quality soundscapes. It is nevertheless also a very challenging album: none of the tracks really stand out. The result is a good, but not really remarkable, work, the top impact of which is that it sounds alike throughout, not that it’s as well made as it really is. Inade has shown before that it can be much stronger than that. Each of the tracks would probably work brilliantly as interludes between Inade’s more rumbling songs, but together, their effect is lessened. The exception to all this is the fine The Collision of Conscience, which can also be found on the excellent label sampler Incendium #4.

In truth, this is mostly just for interested collectors. For anyone else, a focus on Inades more powerful works is highly recommended. While Audio Mythology Two does contain high quality music, it isn’t necessarily high interest music for most.

Jiituomas