I.Corax - The Cadaver Pulse I: Sealed In A Radiant Larval Maelstrom

Upeasti pakattu Cadaver Pulse I esittelee Suomen tämän hetken ehdottomasti parhaan dark ambient -aktin tuotantoa. Sen kappaleita (nimiltään vain states IX - XIV) on, tyylilajille uskollisesti, vaikeaa eritellä tai kuvailla. Äänimaailma on selvästi koneellisempi kuin dark ambientin suurilla nimillä, mutta se toimii tyylikeinona, ei haittana. Hallitsevana rakenteena on yksi matala vaihteleva drone, jonka päälle ilmaantuu useita erilaisia aaltokuvioita.

 

Artisti: I.Corax
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: Blue Sector
Julkaisuvuosi: 2003
Painos: 60 kpl

Kokonaiskesto:
71:44
Kappaleita: 6

Oleellisinta on kuitenkin se, mitä tapahtuu noiden kahden elementin välissä: lukematon määrä pieniä lisä-ääniä, juuri sellaisia jotka muuttavat Cadaver Pulse I:n taustakohinasta musiikiksi. Erinomaiseksi musiikiksi. Albumi on selkeästi "sävellystyön" oloinen, jopa klassisen musiikin kriteereillä arvioituna, eikä atmosfääri- tai äänimattoa. Jos levyltä on pakko poimia joku kappaleista erilleen huippuhetkeksi, niin olkoon se XI, jossa Lustmord-mainen taustarakenne kohtaa äänikuvion joka tuo erittäin vahvasti mieleen myrskyävän meren yllä lentäviä lokkeja. Ainoana selkeänä miinuksena Cadaver Pulse I:lle on, että se ei kuulosta lainkaan yhtä hyvältä kuulokkeilla koettuna, jolloin äänet pääsevät hieman liian erillisiksi ja kuulostavat keinotekoisemmilta kuin kaiuttimien kautta toistettuina.
Ehdottomasti kymmenen kansainvälisesti parhaan kohtaamani dark ambient -albumin joukossa. Ja paras koskaan tehty kotimainen.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot