Matt Howden - Robot World OST

Robot World on soundtrack Martin Hans Schmittin samannimiseen mykkään dokumenttielokuvaan. Matt Howdenin viimeaikaisesta Sieben-tyylistä poiketen mukana on muutakin kuin vain viulu ja luuppikone, ja vokaaleita ei tällä kertaa ole lainkaan. Lisukkeina tarjoillaan pianoa ja bassoa, jotka luovat todella hienosti jotakin, joka on väistämättä tunnistettavissa elokuvamusiikiksi, mutta silti myös ilmiselvää Howdenia. Parhaimmissa osuuksissa, kappaleissa RW3, RW8 ja varsinkin RW3.1, piano ja viulu täydentävät upeasti toisiaan Arvo Pärt -maisella tavalla. Ja muutama muu raita on ihan sellaisenaan kaunista instrumentaalifolkkia.

Artisti: Matt Howden
Formaatti:
CD
Levy-yhtiö: Redroom
Julkaisuvuosi: 2011
Kokonaiskesto: 50:38
Kappaleita: 19

Osuudet ovat levyllä eri järjestyksessä kuin elokuvassa, mutta ratkaisu toimii hyvin ja tekee kokonaisuudesta eheästi soljuvan. Miinuspuolena tosin on, että kappaleluettelo pitää katsoa erikseen artistin kotisivuilta, koska pahvikansien informaatiosisältö on varsin minimaalinen. Robot World on monella tapaa vain välipala, taustamusiikkia nautiskeltavaksi odoteltaessa seuraavaa Sieben-albumia. Sellaisena se on kuitenkin hyvin kaunis, vivahteikas ja monipuolinen.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

Robot World is the soundtrack to Martin Hans Schmitt’s silent documentary. Unlike Matt Howden’s recent works as Sieben, thisalbum contains things other than a violin and a loop machine, plus there are no vocals here. The extra elements are piano and bass, and together with the violin they wondefully create something that is inevitably recognizable as film music, yet is also obviously Howden. During the best parts, on songs RW3, RW8 and espcially RW3.1, the piano and violin complement each other fantastically, in an Arvo Pärt sort of way. Several other tracks are also beautiful instrumental folk by themselves, not just parts of a score. The songs are on the record in an order different from the movie, but the solution works well, making the album a well-flowing whole. A downside is that one has to go look at the track listing from the artist’s home page, the information content of the cardbord sleeve being rather minimal.

Robot World is in many ways just a snack, some background music in betweenSieben albums. For such a work, though, it is very beautiful and many-faceted.

Jiituomas