Hijyokaidan/BusRatch: Split Series #01

On sanottu, että se mitä kitara merkitsi perinteiselle rockmusiikille, merkitsee levysoitin elektroniselle musiikille. Tämän ajatuksen on sisäistänyt japanilainen BusRatch-duo, joka ei käytä levysoitinta levyjen pyörittämiseen, vaan instrumenttina. BusRatchin musiikki on erilaisista kitinöistä ja häiriöäänistä sekä metallin raapimisesta ja hakkaamisesta kasattua melua, jossa eri äänet erottuvat toisistaan selkeästi.

 

Artisti: Hijyokaidan/BusRatch
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Monotype
Julkaisuvuosi: 2003
Kokonaiskesto: 54 min.
Kappaleita: 3

Hijokaidan (mikä on siis kannessa jostain syystä kirjoitettu Hijyokaidan) puolestaan esittää puolen tunnin setin totaalista äpärämelua. Yhtyeen osuus on yhtä kaaosta alusta loppuun - kitarat vinkuvat, rummut hakkaavat täysin sattumanvaraisesti mitä sattuu ja kaiken kruunaa sekamelskan päälle tuleva huuto. Näistä elementeistä on runnottu kasaan bändin tavaramerkiksi muodostunut pitkälti improvisaatioon perustava soundi, joka hakee vertaistaan.

Vaikkei Monotype-yhtiön Split Seriesin ensimmäinen julkaisu olekaan maailman paras melulevy, kannattaa kiekko laittaa hankintalistalle pelkästään Hijokaidanin osuuden takia, joka tarjoaa melkeinpä sekopäisintä Hijokaidania mitä olen kuullut.

Jaakko Penttinen

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot