Halo Manash - Language of Red Goats

Halo Manash on tällä levyllään siirtynyt entistäkin minimalistisempaan sointiin. Nyt lähes poissa ovat pitkät ambient-tausta, ja jäljellä vain ennen niiden päällä ollut joukko instrumentteja. Pellit, puhaltimet ja muut vastaavat saavat siis jokseenkin yksinään olla luomassa äänimaisemaa, aina puolen väliin asti jolloin mattoakin tulee mukaan. Kysymys, joka muunkin ambientin kohdalla nousee usein pintaan, on tämän levyn kohdalla jo todella vahvasti läsnä: ei oikeasti enää tiedä, kuunteleeko sävellettyä musiikkia vai nauhoitettua rituaalia.

Artisti: Halo Manash
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Aural Hypnox
Julkaisuvuosi: 2008
Painos: (Erikoispainos 71 kpl)
Kesto: 50:38
Kappaleita: 3

Mutta sillä ei ole toisaalta väliä, sillä kyseessä on joka tapauksessa äärettömän hieno levy, joka kuljettaa kuuntelijansa täysin toisiin todellisuuksiin. Se toimii toki taustallakin, mutta varsinkin intensiivisessä kuuntelussa sen vaikutus on täysin huumaava. Oikeammin, se on teos joka koetaan, ei kuunnella. Tämä on jälleen kerran osoitus siitä että Halo Manash edustaa tyylilajinsa ehdottominta kärkeä nykyisin, millä tahansa skaalalla mitattuna. Samalle tasolle yltäviä artisteja on todella harvassa.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

On this album, Halo Manash has moved on to even more minimalist style. Long ambient backgrounds are now almost totally gone, and what is left is just the instruments that used to be on top of it. The metals, wind instruments and their like get to create the soundscape mostly by themselves, at least until some ambient layering enters the mix at half-point. A question that seems relevant with many other ambient albums is especially strong here: is one listening to composed music, or a recorded ritual?

Yet it does not truly matter, for this is an incredibly fine album regardless of how one classifies it. It takes the listener to a new reality. It does work as a background, but especially on intense observation it's effects are truly stunning. And it isn't even exactly listened to, more precisely it's simply experienced.

This is yet another example of how Halo Manash is one of the very best in its chosen field at the moment, measured in any manner. Artists reaching that same level of excellence are truly few and far between.

Jiituomas