Halo Manash - Am Kha Astrie

Jos joitain vuosia sitten, pelätessäni Halo Manashin taiteellisen kehityksen jämähtäneen paikalleen, olisin  tiennyt tulossa olevan teoksia kuten Language of Red Goats tai Am Kha Astrie, en olisi sanonut yhtään mitään. Viime aikoina artisti on nimittäin tehnyt valtavia harppauksia elementaalihenkisessä kommunikaatiossaan.

 

Artisti: Halo Manash
Formaatti: CD
Levy-yhti÷: Aural Hypnox
Painos: 1000 kpl.
Julkaisuvuosi: 200
8
Kesto: 54:57

Kappaleita: 7

Alkuvuodesta ilmestynyt Language of Red Goats oli minimalistisen transendentaalinen ja hypnoottinen, mutta ennen kaikkea hämmästyttävä äänimassansa täyteläisyydessä ja sävyrikkaudessa. Am Kha Astrie on samoilla linjoilla, mutta vähemmän minimalistisena ja edeltäjän puhtaan eteerisyyden sijaan maanläheisenä, mullan ja kaarnan hajuisena.

Äänimaailma on muuttunut karummaksi, ja samalla äärimmäisen rikkaaksi, antaen kunniaa puisten, luisten ja metallisten soitinten yksilöllisten resonaatioiden omille kielille. Kun äänilähteiden pienimmätkin syyt saavat tällä tavalla paistaa esiin, voidaan jo sanoa että ollaan orgaanisen musiikin ytimessä. Tässä suhteessa Halo Manashin soundi on kehittynyt hyvin lähelle Raison D´êtren viimeaikaista tuotantoa, vaikka kummankin artistin lähtökohdat ovat hyvin erilaiset.

Jälleen erilainen ja jälleen häkellyttävän upea levy.

John Bj÷rkman


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot