Haare - The Temple

Jonkinlaista psykedeelistä tai esoteeristä noisea tuottava kotimainen Haare on saanut ensimmäisen kokopitkänsä julkaistua Freak Animal Recordsilla.

Artisti: Haare
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Freak Animal
Julkaisuvuosi: 2004
Painos:200 kpl.
Kokonaiskesto: 39:40
Kappaleita: 2

Konsepti on vähintäänkin mielenkiintoinen ja lupaava, erityisesti kun sisäkansi kertoo tekemisessä käytetyn mm. kitaraa, bassoa, kelloja, urkuja, thereminiä jne. Levy alkaa tyylikkäilla leijailevilla ujelluksilla, ja alkupää toimiikin kuin karkeampi lo-fi versio I.Coraxista. Hiljalleen tyyli liukuu yhä meluisammaksi ja rämisevämmäksi. Toinen kappale Satori alkaa siitä mihin levyn aloittanut The Temple jäi, ja on enemmänkin tasaisen meluisa. Tunnelma on konkreettinen ja rähjäinen, eli toimiva, mutta jotenkin jään kaipaamaan levyn ensimmäisen neljänneksen selkeyttä ja omaperäisyyttä. Valtaosa tuntuu jäävän turhan tavanomaiseksi lo-fi noiseksi, mikä ei ainakaan omiin korviini kuulosta mitenkään sen "psykedeelisemmältä" kuin vaikkapa Gruntin melukappaleet.

Ihan hyvää melua, jossa kuitenkin omaperäisimpien ideoiden toteuttaminen on jäänyt puolitiehen. Omaperäisemmin (enemmän psykedeliaa) toteutettuna Haare voisi hyvinkin vielä lunastaa paikan Gelsominan ja Mnemin rinnalla uudenlaisen melun uranuurtajana.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot