Sverrir Gudjónsson - Epitaph

Kontratenori Sverrir Gudjónssonin kunnianhimoinen kokoelma keskiaikaisia islantilaisia lauluja. Kappaleet on jaoteltu kahdeksaan eri kategoriaan teemojensa mukaan, ja esitetty alkukielisinä, mikä tarkoittaa yhtä uskonnollista hymniä lukuunottamatta muinaisislantia.

 

Artisti: Sverrir Gudjónsson
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Opus 111
Julkaisuvuosi: 1998
Kokonaiskesto: 50:10
Kappaleita: 30

Koska kyseessä on klassisen musiikin kategoriassa tehty julkaisu, on tuotantojälki myös aivan toista kuin tätä tyylillisesti lähelle tulevassa neofolkissa. Soittajat ovat ehdottomia ammattilaisia, ja Gudjónssonin ääni aivan uskomattoman kaunis. Kaiken kruunaa upea digipack ja sen sisältämä 40-sivuinen esittelyvihko, jossa kappaleet (kaikki 30) on esitelty huolella, ja niihin annetaan sekä alkuperäiset tekstit että englannikieliset käännökset.

Levyn parhaimpina kappaleina nousevat esiin erityisesti sen eri versioina avaava ja päättävä Lilja (kaikkien kansojen Jumala), Sonarharmur (pojan valitus) ja Kvölda tekur (iltarukous). Tämän tasoisesta perinteiden ylistyksestä voivat riimunauhat otsallaan ja oksat käsissään metsissä juoksentelevat neofolk-"taiteilijat" vain uneksia.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot