Gruntsplatter - Chronicling the Famine

Amerikasta tulee kokoonsa nähden suhteellisen vähän hyvää industrial-musiikkia ( jenkkilän industrial-rock koulukunta tietenkin poislaskettuna). Toisaalta niillä lahjakkailla artisteilla mitä sieltä tulee on yleensä tervetulleen tuore ja uudistava ote usein itseään toistavaan Euroopan sceneen verrattuna. Hyvinä esimerkkeinä toimivat esim. Control, Wilt ja tässä arvosteltava Gruntsplatter.

 

Artisti: Gruntsplatter
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Desolation House
Julkaisuvuosi: 2002
Painos: 1000 kpl.
Kokonaiskesto: 52:30
Kappaleita: 10

Gruntsplatterin musiikki on kuin hiljaista death industrialia tai, toisesta näkökulmasta, särisevää ambientia, jossa on vahva nykyaikaisen kauhunomainen tunnelma. Hienovaraiset sirisevät, hurisevat ja inisevät äänikerrokset luovat ei-niin-hienovaraisia mielikuvia pöhöttyneistä ruumiista välkkyvien halogeenivalojen alla. Se on kuin Controlin sähköisyys kohtaisi Megapteran kalmaisuuden Wiltiä muistuttavassa hiljaisen konkreettisessa äänimaailmassa. Kappaleiden nimet kuten Swollen Like Their Bellies tai Waiting Among The Dead For Death To Come sekä kauniin makaaberi kansitaide auttavat asettamaan tunnelman kohdalleen ja musiikin jatkuva eteenpäin kiemurtelu pitää sen koko ajan mielenkiintoisena. Levy onnistuu myös hienosti olemaan sekä yhtenäinen että monipuolinen.

Gruntsplatterilla on riittävän omintakeinen tyyli jotta artisti erottuu ja jää mieleen. Suositukset eritoten vahvoja kauhutunnelmia arvostaville - tämä on laadukas julkaisu, vaikka ei ehkä ihan helpoimmasta päästä.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot