Grey Wolves - Division

Divisions on englantilaisen Grey Wolvesin kauan odotettua omaa uutta materiaalia sisältävä pitkäsoitto ja samalla yhtye palaa Tescolle, jolle se levytti kaksi ensimmäistä levyään. Jos viime vuonna ilmestynyt Con-Domin kanssa yhteistyössä tehty Many are called…but only few get up oli hieman vaisu, niin Divisionsia on sen sijaan jo ehditty kehua Grey Wolvesin ehkäpä parhaaksi materiaaliksi.

 

Artisti: Grey Wolves
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Tesco
Julkaisuvuosi: 2003

Kokonaiskesto:
62 min
Kappaleita: 12

Yli kymmenen vuotta ensilevynsä jälkeen Grey Wolves luottaa edelleen samaan hyväksi havaittuun konseptiin kuin aiemmilla levyilläänkin: pääosa Divisions-levyn kappaleista koostuu rajuista meluvalleista, joiden taustalta erottuu sekä efektoitua laulua että loopattua puhetta. Teemallisesti kappaleet käsittelevät Grey Wolvesille ja monille muillekin voimaelektroniikkayhtyeille tuttuja asioita, kuten terrorismia, yhdysvaltoja, nationalismia ja rasismia. Esimerkiksi Blood Zone, levyn kolmas kappale ja sen yksi parhaista, sisältää kaikki edellämainitut elementit ja se onkin Grey Wolvesia parhaimmillaan. Edukseen erottuvat myös Not your country ja Seeds of resistance. Levyn raa'at ja kaunistelemattomat soundit ovat varmasti juuri sellaiset kuin yhtye on niiden halunnutkin olevan.

Divisions on pakattu tyylikkään valkoiseen boxiin, joka sisältää DIY-tyyliin tehdyn julisteen (It's just the same fascist aim, but the rules aren't clearly stated) lisäksi tusinan verran nelivärisiä liitteitä, joissa näiden kulttuuriterroristien ideat ovat saaneet visuaalisen muodon. Kaikin puolin hieno julkaisu tältä voimaelektroniikan eturiviin kuuluvalta provokatiiviselta ja kompromissittomalta yhtyeeltä. En voi välttää ajatusta, että Grey Wolves on kaikkea sitä, mitä punk halusi olla ja luuli olevansa: shokeeraava ja agressiivinen.

Jaakko Penttinen

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot