Grey Park - 2 x Live at La-Bas

Tällä Grey Parkin levyllä on, nimeä vastaavasti, kaksi La-Bas -klubilla esitettyä keikkaa. Ensimmäinen on 20 minuuttia noise-ambientia Lahdesta elokuulta 2003. Se alkaa hitaalla surinalla, ja kehittyy kohti hyvin raskasta äänivalli-kliimaksia joka on yllättäen jo keskivaiheilla. Lopulta tunnelma hiljalleen rauhoitellaan rauhaisaan kohinaan.

 

Artisti: Grey Park
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: omakustanne
Julkaisuvuosi: 2004
Kokonaiskesto: 47:39
Kappaleita: 2

Mukana matkalla on dronejen ohella pari satunnaista sanaa, tehokasta ohutta särinää lyhyinä pätkinä, sirkutusta, ja kerrassaan loistavaa looppien käyttöä rytminä. Koko setti rullaa eteenpäin kuin veturin kiertokanki. Se lunastaa kaikki ne odotukset joita Grey Parkin mielestäni varsin keskeneräiseltä kuulostanut aiempi tuotanto on lupaillut. Siinä pieni on todellakin kaunista.

Levyn toinen esitys on kaksi kuukautta myöhäisempi, Helsingin Horroksesta. Se ei pääse lähellekään Lahden kiihkeää intensiteettiä, vaan jää ohuemmaksi äänimaisemaksi ilman varsinaista tarttumapintaa. Muutoksia on toki runsaasti, aika perinteisiä sellaisia. Mukana on muutamia aivan ihastuttavia sävyvaihteluita, mutta niihin on pakko keskittyä jotta niistä saa mitään irti. Raita jättää kuulijansa varsin kylmäksi, erityisesti tosin siksi että edellinen setti on niin onnistunut. Äänen sävyt kuitenkin vihjaavat siihen että materiaali on hyvinkin saattanut toimia esitystilanteessa huomattavasti levyä paremmin - aivan tasokkaasta, valmiista äänitaiteesta on kuitenkin kysymys. Vain "elämyksellisyys" jää puuttumaan, ja sen mukana jotakin oleellista.

Levyn hinta on kuitenkin niin edullinen, ja ensimmäinen puolisko niin tiukka, että oikein kannattava ostoshan tämä on.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot