Gelsomina - Iron Man


Gelsomina on nyt sitten vaihtanut linjaansa, ja tässä on ensimmäinen näyte. Kiekko sisältää käytännössä vain yhden kappaleen, Iron Man, ja sen alku- ja loppusoitot. Alun metallinkolkkeen jälkeen alkaa tunnistettavasti Gelsominan tyylinen mutta varsin yksinkertainen äänimatto. Sen päällä on huudettuja vokaaleja, joista saa yllättävän hyvin jopa selvää. (Sanat on tosin pantu varmuudeksi myös mukaan.)

Artisti: Gelsomina
Formaatti: Business Card CD-R
Levy-yhtiö: Corrosive Art
Julkaisuvuosi: 2007
Painos: 35 kpl
Kokonaiskesto: 05:23
Kappaleita: 3


Vokaalien tauotessa taustan kuviot päästetään kehittymään, ja tulos on hämmentävän toimiva. Jos sitä vertaa artistin keskeisiin teoksiin se on silti varsin vaisua, mutta osoittaa toisaalta kirkkaasti sen, että Gelsomina tulee varmasti saamaan tämäntyyppisessäkin ilmaisussa vielä todella kovatasoista materiaalia aikaiseksi.

Hiukan tylsä, mutta silti kiinnostava osoitus artistin kyvystä muuttua oman linjansa sisällä.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

Gelsomina has now changed its style, and here is the first sample. This disc contains basically just one track, Iron Man, with its intro and outro. After an opening clanging starts a recognizably Gelsomina-like but rather simple noise layer. On top of it are screamed vocals, which it is surprisingly easy to make sense of. (The lyrics have also been included in the liner, just in case.) As the vocals cease, the background is given freedom to develop, and the result works unforeseeably well. Yet when compared to the artist's key works, it's quite unremarkable. But on the other hand, it does also show that in time, Gelsomina will certainly be making great stuff by using this kind of approach, too.

Slightly boring, but nevertheless an interesting example of the artist's ability to transform within his chosen style.

Jiituomas