Fire + Ice - Birdking

Fire + Icen Ian Read on ollut jo pitempään musiikkikuvioissa mukana. Tämän näkee myös Birdking-levyn vierailevien artistien listasta, josta kuka tahansa voisi olla kateellinen. Ian soittaa uudella levyllä muun muassa kavereidensa Douglas P:n, Michael Moynihanin ja Richard Leviathanin kanssa. En tiedä, onko näillä vierailevilla tähdillä ollut osansa myös kappaleiden (jotka on kaikki tehty yhtyeen nimissä) säveltämisessä ja sovittamisessa vai onko herra Read saanut omin voimin aikaiseksi Fire + Icen tähän mennessä parhaan levyn.

 

Artisti: Fire + Ice
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Fremdheit / Tesco
Julkaisuvuosi: 2000
Kokonaiskesto: 48 min.
Kappaleita: 12

Birdking koostuu samoista vanhoista elementeistä kuin muutkin Fire + Ice -levyt, mutta tällä levyllä kaikki vain tuntuu osuneen enemmän nappiin. Aiempien levyjen tavoin tämä uusikin on niin perinteistä folkia, etten tiedä pitäisikö Fire + Icesta puhuttaessa jättää neo-etuliite kokonaan pois, jottei bändiä sekoitettaisi niihin uusiin folk-bändeihin, jotka tekevät myös militaristishenkisiä ja elektronisempia kappaleita. Herkkua ainakin minun korvilleni ovat erityisesti Dragons In The Sunset, nimibiisi Birdking ja englantilaisesta kansanlauluperinteestä löydetty The Werewolves of London Town.

Epäilen asiaan perehtymättömänä levyn tekstien käsittelevän lähes poikkeuksetta germaanista mytologiaa, josta Ian Read on jo alusta lähtien ammentanut Fire + Icen sanoitukset. Fire + Ice on niitä bändejä, jotka eivät tee uutta levyä joka vuosi tai edes ihan joka toinenkaan. Eikä ole minusta tarpeenkaan, sillä Birdking kestänee kuuntelua vielä aika pitkään.

Jaakko Penttinen

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot