Exit in Grey - Shadows of Stillness

Venäläisen Exit in Greyn musiikki menee tyylillisesti hyvin lähelle toista samalle yhtiölle levyttävää projektia, Mira Drevoa. Se on surumielisen haikeaa äänimaisemaa, jossa on hitaita melodisia kaaria, ja pientä heleyttä seassa. Eroa on kuitenkin siinä, ettei Shadows of Stillness missään vaiheessa oikeastaan nouse perustasostaan erityisen kiinnostavaksi.

Artisti: Exit in Grey
Formaatti:
CD
Levy-yhtiö: Muzyka Voln
Julkaisuvuosi: 2013
Painos:
300kpl
Kokoinaiskesto: 47:04
Kappaleita:
4

Se on sinällään hyvin kaunis, eikä siitä osaa osoittaa mitään vikaa, mutta se on pohjimmaiselta luonteeltaan vain taustamusiikkia, ei sellainen ambient-teos joka sieppaisi kuulijansa intensiivisen huomion. Siltikin, sen meriittejä ei käy kiistäminen. Sävyt ovat onnistuneita, instrumenttien ja muiden elementtien sointi mukavan täyteläistä (poislukien yksi ärsyttävä puhelimen tuuttausta muistuttava ääni) ja maisema soljuu pehmeän synkkänä mutta ei lohduttomana.

Kaunis albumi, mutta ainakaan genreen laajemmalti tutustuneelle kuulijalle ei mitenkään ihmeellinen.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

The music of Rusian Exit in Grey goes style-wise very close to a current label mate, Mira Drevo. It is melancholic soundscape, with slow melodic arcs and some small brightness here and there. The difference is that Shadows of Stillness at no point really rises above its base level, to become really intriguing. It is in a sense very beautiful, and one cannot point to any fault in it, but at the core it is just background music, not an attention-captivating ambient album. Nevertheless, there is no denying its merits. The shades are good, the sound of both instruments and other elements has a nice fullness to it (excluding one annoying sound that resembles a phone on hold), and the flow of the soundscape is softly gloomy yet not without a sense of hope.

A beautiful album, but does not offer anything special, at least not to a widely experienced listener of ambient.

Jiituomas