Ektroverde - Integral

Jo ties kuinka mones julkaisu ns. Pori-skeneen kuuluvalta Ektroverdelta. Integralilla korostuu jälleen yhtyeen jazz-pohjaisuus, vaikka ollaankin selkeästi kokeellisemman musiikin alueella. Mihinkään Rinneradio-tyyppiseen itsetietoiseen mukataiteellisuuteen ei sorruta.

 

Artisti: Ektroverde
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Snowdonia - Mizmaze
Julkaisuvuosi: 2000
Kokonaiskesto: 69:55
Kappaleita: 8

Erityisesti avausraita Harvest voisi olla suoraan vaikkapa aiemmalta, kehutulta Arpeggio-levyltä. Itseäni kiehtoivat kuitenkin lähinnä levyn selkeästi oudommat kappaleet, varsinkin ihastuttava Gradient jota hallitsee samplattu lampaan määkinä. Useimmista muista kappaleista kuulee hyvin selvästi läpi sen, että Ektroverde on kuitenkin ensisijassa live- ei levybändi. Silti tunnelma välittyy äänitetyssäkin muodossa varsin mallikelpoisesti kuulijalle. Orange:ssa on kiistatonta svengiä, samoin Jean-Michel Jarrea vahvasti muistuttavassa Therefore:ssa. Ainoa "perinteisemmän" kokeellisen suuntaan menevä raita, 16-minuuttinen Odd Trip pysyy sekin ihan kelvollisesti kasassa, vaikka ei maailmoja mullistaisikaan. Ulkoasultaan levy kansilehtineen on aivan poikkeuksellisen ruma.

Mielenkiintoinen kokonaisuus, ja hyvä muistutus siitä, että erittäin toimivaa experimentalia voi tehdä myös aivan muulta kuin elektroniikkapohjalta. Ei silti yllä yhtyeen upean Futuro-soundtrackin tasolle.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot