Demo: Marrasmaa - Vaarain harmauden ylitse

Tamperelainen Marrasmaa tekee kantele-ambientia, hyvin rauhalliseen ja koristelemattomaan sävyyn. Koska mukana on myös syntetisaattoria, assosioituu yhtye saman tien Nestiin, mutta Marrasmaan soitto on selvästi vähemmän koneiden hallitsemaa.

Artisti: Marrasmaa
Formaatti:
CD-R/3x file
Levy-yhtiö: omakustanne
Julkaisuvuosi: 2013
Kokoinaiskesto: 29:35
Kappaleita:
3

Siinä tapahtuu näennäisen vähän, niin että syntyy pikemminkin tunnelmavaikutus kuin mielikuva kehittyvästä musiikista, mutta sitä kai on haettukin. Muutoksia on, mutta ne ovat enimmäkseen taustassa.

Palaset ovat sinällään kasassa, ja soittotekninen puoli kunnossa, mutta demon ongelmaksi muodostuu juuri sen yksinkertaisuus. Se ei tunnu tuovan mitään uutta kantele-ambientin saralla, ei edes vaikka Burzum-laina Vanhuudenheikkous onkin ihan ovela veto. Seuraavalla julkasiulla kannattaa kiinnittää huomiota lisää erityisesti monimutkaisempaan ilmaisuun.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

Tampere-based Marrasmaa makes kantele ambient, in a very calm and undecorated manner. As they also include synthesizers, there is an unavoidable association to Nest, even as Marrasmaa’s music is less machine-dominated. In it, so little seemingly happens that it creates more a sense of mood than of developing music, but it seems that is what the artists have sought. There are still changes, but those happen mostly on the background level.

The key pieces are there, and they play skillful enough, but this demo’s problem is precisely its simplicity. It just does not sem to provide anything new in the field of kantele ambient, not even while they have rather cleverly covered Burzum with Vanhuudenheikkous. On their next work, the musicians should definitely look more into complexity.

Jiituomas