Dream into Dust - The World We Have Lost

Mielenkiintoinen fuusio, ja valovuosia edellä yhtyeen aiempaa No Man's Land -ep:tä. Rätisevän alun (Maelstrom) jälkeen levy muuttuu akustisen kitaran ja Derek Rushin äänen hallitsemaksi teollisuustaustaiseksi neofolkiksi. Koneelliset rummut perinteisen paidatta soitetun patarummun sijasta ja huomattava rakenteellinen variaatio tekevät kiekosta hyvin omaperäisen, niin että on helppo välttää niitä pakollisia Death in June -vertailuja.

 

Artisti: Dream Into Dust
Formaatti: CD
Levy-yhtiö:  Elfenblut
Julkaisuvuosi: 1999
Kokonaiskesto: 50:19
Kappaleita: 9

Kappaleiden välinen ero (kahta viimeistä lukuunottamatta) muodostuu enemmän synkkien lyriikoiden aihevaihtelusta kuin melodiallisista muutoksista. Kuitenkaan monotonia ei käydä edes lähellä, vaan juuri tietty pinnalla oleva yllätyksellisyys pitää samankaltaisuutta kasassa. Viimeiset kaksi raitaa, nimikappale ja Not Above but Apart ovat selvästi raskaampia, jo neoklassisen puolelle meneviä, ja niitä yhdistää kitaran puuttuminen ja - jos mahdollista - muita vielä paljon ahdistavammat tekstit. Tällaista lohduttomuutta ilman tippaakaan korniutta en ole muualla kuullut.

Todella hieno albumi, jonka nimi kannattaa huolella painaa mieleen. Myös siksi, että ei eksy vahingossa ostamaan bändin muita, selvästi sitä heikompia levyjä.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot