Donis - Vacuum

Donis on liettualainen artisti, joka tiedotteen mukaan on äänittänyt tämän Vacuum-albumin jo vuonna 1997. Vacuum on yksi yli tunnin mittainen matala ja minimalistinen dronekappale. Se menee selkeästi samaan kategoriaan kuin mm. Moljebka Pvlse tai Troumin minimalistisimmat työt. Nimi kuvaa sisältöä erinomaisesti, sillä materiaali on äärimmäisen vaimeaa, syvää ja kolkkoa.

Artisti: Donis
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Autarkeia
Julkaisuvuosi: 2004
Painos: 499 kpl.
Kokonaiskesto: 65:02
Kappaleita: 1

Edellämainittujen artistien tavoin Donis tulee parhaiten esille juuri taustakuunteluna, jolloin se pääsee vaikuttamaan mielentilaan tehokkaasti. Levy kykenee luomaan lähes ahdistavan todellisia tiloja. Olo on yhtaikaa kuin hylätyssä kaivostunnelissa jonka kaapeleissa yhä humisaa sähkövirta ja öisellä kukkulalla lähellä kaupunkia, johon autojen ja koneiden äänet kantautuvat vaimeasti. Taustalla hyrrää vaimea rytmi joka laskee ja yltyy.

Tällainen minimalistinen dronetavara taitaa olla harvojen herkkua, mutta kun sellaisen makuun kunnolla pääsee huomaa kuinka yksilöllisiä tyylejä näinkin vähäeleisessä musiikkilajissa voi luoda. Niille jotka tyylilajia arvostavat voin sanoa että Donis on minimalistisen ambientin saralla todella ensiluokkaista.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot