Diutesc - EO

Diutescin uutta levyä on mainostettu Genocide Organ -yhtyeen entisen laulajan R. Freislerin eräänlaisena Best of -kokoelmana vuosilta 1988-1998. Freislerin sooloprojektin vaiheet ovat minulle entuudestaan melko tuntemattomia, sillä tätä ennen olen onnistunut kuulemaan ainoastaan yhtyeen metallikansiin pakatun debyytin.

 

Artisti: Diutesc
Formaatti: LP+10"
Levy-yhtiö: Membrum Debile Propaganda
Julkaisuvuosi: 2003
Kappaleita: 10+4

Musiikillisesti Diutesc liikkuu samoilla linjoilla kuin Genocide Organ tai vaikkapa Anenzephalia, mutta yhtyeen soundissa ja kappaleissa paistaa kuitenkin selkeästi oma ääni. Kappaleet ovat huomattavasti rytmikkäämpiä kuin tämän genren puitteissa yleensä. Moniin uudempiin voimaelektroniikkabändeihin verrattuna Diutesc kuulostaa Genocide Organin ja Anenzephalian tavoin vanhan koulukunnan industrialilta. Yhtyeen musiikille on leimallista tietty yksinkertaisuus ja karuus, joka luo jollain tapaa teollisemman ja karmivarmman tunnelman kuin uudemmille voimaelektroniikkayhtyeille tutumpi äärimelu ja kliinisyys.

Vaikka Diutescin musiikki on mainio yhdistelmä vanhakantaista voimaelektroniikkaa, iskeviä rytmejä ja efektoitua laulua, niin samalla sitä vaivaa toisinaan tietty tasapaksuus, kappaleita ei tahdo erottaa toisistaan. Yksittäisiä herkkupaloja on vaikea nostaa levyltä esille. Pienempänä annoksena tämä olisi loistava, mutta jos levyllä on 14 kappaletta, joissa kaikissa on lähes sama äänimaailma, niin on selvää, että jopa voimaelektroniikkaan tottuneille korville siinä on muutama biisi liikaa.

Jaakko Penttinen

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot