Death in June - All Pigs Must Die

Douglas P.n "maksakaa minulle rahani" - albumi on melkoinen pettymys kahden edellisen jälkeen. Sen alku on perinteistä DIJ:a, akustista kitaraa ja Douglasin puhelaulua. Kaikki lyriikat pyörivät yhden aiheen - entisen levy-yhtiön haukkumisen - ympärillä, mikä alkaa nopeasti kyllästyttämään kuulijaa.

 

Artisti: Death in June
Formaatti: CD / LP
Levy-yhtiö: Leprosy / Tesco
Julkaisuvuosi: 2001
Kokonaiskesto: 39:09
Kappaleita: 11

Silti kappaleet toki toimivat, varsinkin yksinään kuunneltuina, parhaimpina niistä näppärä Tick Tock ja todella karusti riimitelty Flies Have Their House. Puolessavälissä lähdetään kuitenkin pahasti harhaan. Koko loppupuoli on kuin täysin tarpeeton paluu 1990-luvun alkuun, kähisevään puheeseen rätinän päällä. Eikä kyse ole edes hyvin tehdystä noisesta, tai jostakin ei-neoklassisen militaristisuuden tavoittelusta. Samaa tavaraa kuulee parempana vaikkapa Current 93:n Live at Bar Maldoror -levyllä. With Bad Blood vielä toimii jotenkuten, mutta loput kappaleet eivät lainkaan. Valitettavasti näyttää siltä, että toisin kuin Albin Julius, Forsetin Andreas Ritter ei edistä Douglasin kykyä luoda jotakin uutta.

Minä ainakin kohtelen tätä levyä kuin se olisi kuuden biisin mittainen EP, ja suosittelen, että teette samoin harkitessanne kannattaako All Pigs Must Die hankkia.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot