Depther - Altar State

Olen yleensä suhtautunut epäilyksellä CD-R julkaisuihin. Oululaisen Deptherin esikoinen Altar State on kuitenkin esimerkki siitä, että moinen asenne ei kannata. Kyseessä on I.Corax-yhtyeen sivuprojekti, ja levyn on julkaissut Kaos Kontrol -lafkan alamerkki Nihil Market. Mutta sen, että kyseessä on tuntemattoman nimen vielä tuntemattomampi sivuprojekti joka on julkaistu CD-r:nä pienen levy-yhtiön vielä pienemmällä sivumerkillä ei pidä antaa hämätä, sillä Altar State on todella huipputason dark ambientia.

 

Artisti: Depther
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: Kaos Kontrol / Nihil Market
Julkaisuvuosi: 2001
Painos: 150 kpl.
Kokonaiskesto: 45:59
Kappaleita: 3

Levyllä on kolme kappaletta, joista kaksi ovat studiomateriaalia ja yksi on liveäänitys. Ensimmäinen kappale The Shadow Gazer on lyhyempi kestoltaan ja toimii lähinnä introna levyn yli 20-minuuttiselle nimikkoraidalle. Musiikki on jäätävän kylmää, rauhallista maisemaa kirkkaan heleillä äänillä muotoiltuna. Altar State on kuin kristalliveistos, joka jatkuvasti muuttaa muotoaan, ilman että mikään klisee pääsee häiritsemään tyylipuhdasta kokonaisuutta. Livekappale on sen verran ammattimaisesti taltioitu että sitä ei livemateriaaliksi voisi erottaa. Sekin on erittäin onnistunuta, vaikkakin hieman tavallisempaa materiaalia, sisältäen mm. syntikkasäveliä ja puhesampleja.

Tyylikkäisiin painettuihin kansiin pakattu Altar State kannattaa ehdottomasti hankkia niin kauan kuin pientä painosta riittää, sillä se osoittaa Suomesta löytyvän saman tason dark ambient -tekijöitä kuin STROM.ec ja Grunt ovat raskaan industrialin saralla. Peittoaa monen tunnetumman ulkomaisen artistin mennen tullen.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot