Current 93 - Halo

 

Halo on yksi osa lisää Current 93:n valtaisaan livelevyjen sarjaan. Se on nauhoitettu Lontoossa 2003. Valikoima on miellyttävän laaja, mukana niin vanhoja hittejä kuin varsin vähän livelevyillä kuultua uudempaa aineistoa. Väkeä lavalla on ollut 7-9 henkeä. Tunnelmaltaan konsertti on erittäin intiimi, ja tuotantojälki korostaa tätä vaikutelmaa. Tulkinnat ovat useimmiten huomattavan paljon studioversioista poikkeavia. Ne jakaantuvat pääasiassa kahteen ryhmään.

Artisti: Current 93
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Durtro / Jnana
Julkaisuvuosi: 2004
Kokonaiskesto: 66:52
Kappaleita: 16

Ensinnäkin mukana on muutamia käsittämättömän upeita raitoja (A Silence Song, Whilst the Night Rejoices Profound and Still, Sleep Has His House, 4 Hypnagogue 4) joita ei voi kuin ihastella kerta toisensa jälkeen. Toisekseen on niitä, jotka vain eroavat alkuperäisestä, usein hieman heikkotasoisemmalla soittojäljellä, mutta ne ovat lähes kaikki todella voimakkaita siitä huolimatta. Tuntuu kuin David (tässä vaiheessa vielä Tibet) vuotaisi jokaisessa kappaleesa sisäistä ahdistustaan yleisölle. Esityksellinen voima kantaa silloinkin kun musiikki ei ole aivan parhaimmillaan. Pari poikeusta tästäkin on: Mary Waits in Silence ja jo lähes puhki kulutettu Fields of Rape jäävät aika ontoiksi. Edellisen pelastaa näppärä kuorotausta, jälkimmäisen se, että se on venytetty omalaatuisen hitaaksi. Näin niistäkään ei pääse syntymään katkoja tunnelmaan. Loppu tiivistyy epätaisaiseen mutta intensiiviseen Locustiin: kun konsertti sen myötä päättyy, on kuulijalla todellaakin sellainen olo että on kokenut jotakin, ei vain kuunnellut levyä.

Halo nousee ongelmitta Currentin live-levyjen parhaimmistoon, All Dolled Up Like Christin rinnalle. Mielestäni se on ehkä jopa hieman muita parempi.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot