Current 93 - All Dolled Up Like Christ

Nauhoitus Currentin kahdelta peräkkäisenä päivänä olleelta livekeikalta New Yorkissa 1996. Mukana ovat kaikki vanhat hitit, useimmat jopa molemmilla levyillä. (Yhteisiä kappaleita on 12) Suurin osa on soitettu hyvin uskollisesti alkuperäisversioille, mistä johtuukin, että helmet ovat näiden ulkopuolella.

 

Artisti: Current 93
Formaatti: 2CD
Levy-yhtiö: World Serpent
Julkaisuvuosi: 1999
Kokonaiskesto: 65:47 + 70:28
Kappaleita: 17 + 17

Alfa-levyn ehdottomaksi kohokohdaksi nousee upeasti sanoitetun mutta muuten suorastaan tökerön Horsey-kappaleen käytännössä täysin uudelleen sävelletty tulkinta, jossa tekstin ahdistavuus todella pääsee oikeuksiinsa. (Kappale löytyy myös Omegalta, mutta ei aivan yhtä onnistuneena.) Sen muita herkkuja ovat vastaavantyyppinen uudellenversiointi Lucifer Over London:ista ja hyvin kaunis, perinteinen Calling for Vanished Faces Faces II.

Omega-levyn todellinen tärppi on kokonaisella sanoituksellaan esitetty When the May Rain Comes, ja sen A Song For Douglas After He's Dead on myös hiukan Alfan tulkintaa parempi. Valitettavasti Tibet sekoilee Omegalla hetkittäin sanoissa, ja erityisesti ihana Calling For Vanished Faces I kärsii sen seurauksena. Molemmilla keikoilla on osattu laulattaa yleisöä oikeissa kohdissa ja tarpeeksi (Oh Coal Black Smith toimii kerrassaan hienosti), ja toistetut kappaleet on valittu huolella. Iltojen tunnelmassa on selvää eroa, ja se välittyy myös levyn kuulijalle.

Hieno rinnakkaispaketti yhtyeen tuotantoa kokoavalle Calling for Vanished Faces -tuplalle.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot