Current 93 - Aleph at Hallucinatory Mountain

Current 93, yksi neofolk-genren luojista, ei ole se yhtye jonka luulisi hyppivän trendien perässä. Silti yhtyeen 2009 julkaisema Aleph at Hallucinatory Mountain osuu jotenkin omituisesti juuri 2000-luvun loppupuolella, psykedeelisen doom-metallin ja sähkökitaradronejen kultakaudelle.

Artisti: Current 93
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Durtro
Julkaisuvuosi: 2009
Kesto: 53:42

Kappaleita:8

Levyllä nimittäin vallitsevat Current 93:lle epätavalliset elementit: jylisevät sähkitarat ja hämyiset riffittelyt. Samalla ihmetyttää ettei yhtye ole hyödyntänyt näitä elementtejä aiemmin, sillä mahtipontisesti jyräävät kitarat ja yleinen psykedeelinen meininki sopivat David Tibetin hämäriin tuomiopäivän profetioihin täydellisesti. Mukaan mahtuu todella eeppistä doom-riffittelyä (Not Because the Fox Barks), Doors-henkistä hämyilyrockia (26 april 2007), ja hieman ihan perinteistä akustistakin linjaa (UrShadow). Aika ajoin itseäni kuitenkin pääsee häiritsemään se, että kitaratsoundit eivät ole aina niin ”mahtipontisesti jyriseviä” kuin olisi tarkoitus, vaan käytetyt vahvistimet kuulostavat paikoitellen aika halvoilta. Tämä häiritsee kuitenkin eniten parilla alkupään raidalla.

Kaikessa lyhykäisydessään on kuitenkin todettava että tämä ”apokalyptinen psykedeliarock” pukee silti yhtyettä erinomaisesti.  Ehdottomasti niitä Current 93:n levyjä jotka kannattaa omistaa!  

John Björkman


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot