Coph Nia (Assorted Friends of) - Noise Shaper

Coph Nia aikoo ilmeisesti ottaa perinteeksi remix-levyt albumeistaan. Noise Shaper on, kuten nimestä saattaa arvata, remix-levy Shape Shifter:ista, ja, kuten nimi myös viittaa, ovat remixit tällä kertaa meluisan puoleisia. Edelläkävijänsä That Which Is Remade:n tavoin Noise Shaper sisältää joitain hyviä kappaleita ja paljon keskinkertaisia.

 

Artisti: Coph Nian kaverit
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: omakustanne
Julkaisuvuosi: 2004
Painos: 161 kpl.
Kokonaiskesto: 55:56
Kappaleita: 9

Alkupää on vahvinta: Survival Unit osoittaa kerrankin osaavansa jotakin kappaleella joka yhdistää Hall Truth:in alkuperäisen mahtipontisen melodian massiiviseen jyrinävalliin. Seuraavana IRM esittelee kappaleella Pubic Sun lupaavaa uutta äänimaisemallisempaa suuntaansa. Kaikuvat kirkonkellot (ainoa Coph Nialta tunnistettava elementti) yhdistettynä myrskyisään melutaustaan (Erik Jarlin taattu kädenjälki) sekä Martin Bladhin raivoisiin vokaaleihin jotka lähes hukkuvat taustoihinsa, ovat yllättävän tehokas yhdistelmä. IRM:in ohella parasta tarjontaa on Cordell Klierin Lord of the Air (Red Erotica Mix), hieno osoitus siitä kuinka kaksi niin erilaista tyyliä kuin Cordell Klierin viileän kevyet mekaaniset rytmit ja Coph Nian hehkuvat rituaalitunnelmat voivat täydentää toisiaan. Zon4002 on hieman samoilla linjoilla, mutta latistuu lupaavan alun jälkeen. Barrikad on loppulevyn toinen jonkintasoinen piristysruiske: artisti aloittaa pilkkaamalla Coph Niaa ja lähtee sen jälkeen erittäin Whitehouse-maiseen melu/huuto-kappaleeseen. Kemikaze Electronicsin Pan: Beast and Brother onnistuu tekemään Coph Nian hienoimmasta kappaleesta jotain tylsää ja mitäänsanomatonta, harmittaa kun ajattelee mitä kaikkea Hymn to Pan:illa olisi voinut tehdä. Muutaman latteuden jälkeen levyn päättää vielä se toinen piristys: Navicon Torture Technologiesin jyhkeän rytminen Awakening the Divine Meat Grinder, jonka jylläyksen alta vaimeasti kuuluvat alkuperäiset ainesosat luovat hienosti lisätunnelmaa.

Useimmat artistit ovat muokanneet kappaleet lähes tunnistamattomiksi. Karkeasti sanottuna noin puolet kappaleista ovat huonoja tai keskinkertaisia, noin puolet hyviä tai aika hyviä. Omaan makuuni IRM on levyn ainut todellinen kohokohta.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot