Control - Algolagnia

Algolagnia on amerikkalaisen voimaelektroniikka/death industrial -yhtyeen toinen kokopitkä, jonka on julkaistu Lahden Freak Animal -levymerkillä. Aikaisemmin olen tutustunut yhtyeeseen Praying to Bleed -7":n kautta, joka on ihan kelvollista, mutta ei ihmeellistä voimaelektroniikkaa.

Algogania alkaa tyylikkäästi jyrisevällä kappaleella nimeltä Deviant, jossa puhesamplet ja pahaenteistä "melodiaa" luova särinä ovat pääosassa. Death industrialin henkeen hidastempoinen kappale onnistuu kyllä tekemään vakuuttavan aloituksen levylle vaikka sitä seuraavat kappaleet ovat keskimäärin huomattavasti energisempiä.

 

Artisti: Control
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Freak Animal
Julkaisuvuosi: 2002
Painos: 500 kpl.

Kokonaiskesto:
50:05
Kappaleita: 11

Suurin osa levyn kappaleista ovat myrskyistä melumassaa, jotka ovat kuitenkin taitavasti luotu todella monista äänikerroksista jotka selkeästi erottuvat toisistaan. Äänimateriaali on muutenkin kiitettävän monipuolista ja kappaleet rakenteeltaan eläväisen tuntuisia - Control ei syyllisty esimerkiksi ilmiselvään junnaavaan toistoon. Virkistävintä levyllä on todella selkeä ja ammattimainen äänenlaatu jota voisin kuvailla jopa raikkaaksi. Bassojyrinää, rätinää, sirinää, sampleja ja erilaisia oudompia ujelluksia on juuri sopivassa suhteessa. Joillain yksittäisillä kappaleilla on myös huudettuja särövokaaleja, mutta ne ovat varsin harvassa.

Control on erittäin vakuuttava, mutta ei vallankumouksellinen. Samanhenkistä tavaraa löytyy varmasti vaikka kuinka paljon, tosin harvoin yhtä laadukasta. Ei ehkä omaperäisimmästä päästä, mutta helvetin hyvin tehty levy. Kyllä se ainakin minun soittimessani on viihtynyt, ja tulee viihtymään vastaisuudessakin.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot