Contrastate - Seven Hands Seek Nine Fingers

Contrastate lukeutuu aika pitkälti niihin 80- ja 90-lukujen kulttinimiin, jotka ovat saattaneet nykypäivän industrial-yleisöltä jäädä hieman huomiota vaille. Tämän suuren epäkohdan on kuitenkin nyt saanut korjauksen, Magnus Sundströmin Fin de siecle median julkaistua uudelleen tämän Contrastaten esikoisalbumin vuodelta 1989 (alkuperäinen julkaisija Black Rose Recordings).

 

Artisti: Contrastate
Formaatti: CD
Levy-yhti÷: Fin de siecle media
Julkaisuvuosi: 2005

Kesto: 39:24
Kappaleita: 3

Seven Hands Seek Nine Fingers on oiva osoitus siitä kuinka hyvä klassikkotavara ei vanhene. Itseasiassa se edustaa juuri sellaista hämyisen mystistä industrial soundia, mitä innovatiivisemmat nuoren polven artistit hakevat uudelleen, tietokoneajan kliinisyyteen kyllästyneinä. Vanhan koulukunnan Cold Meat-soundi on erittäin lähellä tätä.

Levy on yleisesti aika maalaileva ja ambientmainen, mutta soundit ovat herkullisen likaiset, luoden kontrastia. Levy sisältää vain kolme raitaa, joista ensimmäinen As time began alkaa mölisevistä miesäänistä ja siirtyy hiljalleen soraisiin droneihin ja kalkattaviin rytmeihin jotka muistuttavat yhtaikaa kirkonkelloja ja tehtaan pauketta. Thirst for Knowledge on mystisempi, kuiskattuine puheineen ja tuikuineen. Kaunis päätösraita The man seeking experience enquires his way of a drop of water erottuu taas joukosta varsin puhtaana ja seesteisenä sen ajan jopa hieman new age-henkisenä ambientina. Erilaiset kappaleet nivoutuvat kuitenkin toimivasti yhteen paksun läsnäolevan tunnelman myötä.

Erittäin arvokas uudelleenjulkaisu jota suosittelen erityisesti kaikille vanhan CMI-soundin, vanhan Coilin, Deutsch Nepalin tai jopa Megapteran ystäville.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot