Cloama - Neuroscan Organization

Neuroscan Organization on STROM.ec:n sivuprojekti Cloaman ensimmäinen kokopitkä vinyylillä. Aiemmilla julkaisuillaan Cloama on tuntunut vielä hieman hakevan
suuntaansa, mikä tekee ensimmäisestä albumista ehkä vieläkin mielenkiintoisemman.

 

Artisti: Cloama
Formaatti: LP
Levy-yhtiö: Blade Records
Julkaisuvuosi: 2003
Painos: 400 kpl.
Kappaleita: 4

Levyn neljästä kappaleesta ensimmäinen, Tuhkajumala, on jotenkin levottoman ja kaoottisen tuntuista vaimeaa "viemäriambientia" satunnaisilla orkestraalielementeillä, joka lopuksi pamahtaa yllättävään torvifanfaariin. Pitkä nimikkokappale on mielestäni selkeästi levyn kiintopiste. Hyvin tuotettua death industrialia joka tuo ensin mieleeni Megapteran tai varhaisen BDN:n, mutta loppujen lopuksi ehkä eniten Raison D´êtren uudemman, todella synkän materiaalin. Hyvin intensiivistä, hyisen kolkkoa tunnelmaa joka sulavasti kehittyy koko ajan eteenpäin eikä käy tylsäksi. Mitä pidemmälle kappaletta kuuntelee, sen vakuuttavammaksi se käy.

B-puoli onkin livetaltiointi ja tarjoaa yllättäen monikerroksista rätinää ja ulinaa, sekä Provokaattori-sinkulta tutun Säälimätön Valhe-kappaleen, tosin huomattavasti parempana ja eloisampana versiona.

Neuroscan Organizationilla on oikein hienoja hetkiä mutta toimiakseen kokonaisuutena se on aivan liian hajanainen ja tuntuu että Cloama vielä vähän etsisi linjaansa. Silti ihan onnistunut teos, mutta jää kyllä STROM.ec:sta jälkeen.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot