Changes + Allerseelen - Men Among the Ruins

Amerikkalainen Changes ja itävaltalainen Allerseelen ovat kaksi vankasti omia polkujaan kulkevaa artistia, ja molemmat myös vahvassa kulttiasemassa. 70-luvun folkbändi Changes on noustuaan neofolkkarien suosioon 90-luvulla alkanut tehdä uutta materiaalia ja osoittanut olevansa edelleen kovassa kunnossa. Esoteerikko-runoilija Allerseelen on puolestaan puurtanut yhtäjaksoisesti 80-luvun lopusta saakka jäljittelemätöntä industrial-folk-sekoitustaan. Molemmat artistit vetoavat pitkälti samaan yleisöön joten ei ole ollenkaan huono veto Ewers Tonkunstilta pistää heidät jakamaan yhden split-levyn.

 

Artisti: Changes + Allerseelen
Formaatti: CD
Levy-yhti÷: Ewers Tonkunst
Julkaisuvuosi: 2006

Kesto: 31:32

Kappaleita: 6

Changes osoittaa olevansa yhä hyvässä vedossa; jo ensimmäinen kappale We Went to Find the Sun osoittaa sen erinomaisesti. Vaikka se ei mikään Fire of Life olekaan, kuuluu siinä silti vuosikymmenten kokemus ja Changesin alkuajoilta 70-luvulta säilynyt voimakas melodramaattinen ilmaisutyyli sekä vokaalien että kitaroiden kohdalla osoittaa kuinka paljon nykypäivän neofolkkareilla olisi opittavaa tällaisilta konkareilta. Instrumentaali Don Quixote ja The Poet eivät ehkä ole aivan We Went to Find the Sun:in tasoisia, mutta silti erittäin onnistuneita.

Vaikka Allerseelen on "vaivaisen" parin kymmenen vuoden kokemuksellaan Changesia paljon jäljessä, kuuluu vankka kokemus myös hänen työnsä jäljessä. Allerseelen edustaa kuitenkin uudempaa sukupolvea siinä että hänen elektroniset taustansa saavat Allerseelenin erottumaan Changesista kuin yön päivästä. Tällä levyllä Allerseelen on taas hieman popimmalla vaihteella, erinomaisen menevät sähköiset rytmit säestävät sähkökitaroita, pianoja ja viuluja sekä venäjänkielisiä naisvokaaleja Gerhard Petakin tutun saksankielisen lausunnan lisäksi.

Tällä splitillä kahden hyvin kokeneen ja omintakeisen artistin tyylit erottuvat edukseen - Changesin 70-luvun folk ja Allerseelenin sähköiset industrial-runot. Molemmat ovat parhaimmillaan tällä splitillä, ja nimenomaan artistien erilaisuus tekee kokonaisuudesta entistä mielenkiintoisemman. Ehdottomasti hankkimisen arvoinen levy.

John Bj÷rkman


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot