Beyond Sensory Experience | Moljebka Pvlse - Zielona Góra

Odotukseni olivat todella korkealla tämän levyn suhteen, sillä rakastan monia molempien yhtyeiden albumeista. Se on levytetty Puolassa, Zielona Górassa pidetyn konsertin jälkeen. Ja sisältö on juuri sitä mitä voikin olettaa: Yhdistelmä kummankin tyyliä - älykkäästi käytettyjä hajaääniä kylmän maton päällä, koko ajan kehittyen ja muuttuen. Sampleja on tosin paljon vähemmän kuin BSY:n omilla levyillä. Toisaalta se on myöskin täsmälleen osiensa summa, mutta ei sen enempää.

Artisti: Beyond Sensory Experience & Moljebka Pvlse
Formaatti:
cd
Levy-yhtiö: UR Muzik
Julkaisuvuosi: 2009
Kesto: 69:28
Kappaleita: 5

Se ei pysty nousemaan niin suurenmoiseksi kuin lähtökohdat ja alun melodinen nerokkuus antavat olettaa. Tästäkin huolimatta mukaan mahtuu lukuisia upeita hetkiä. Varsinkin kappaleen Zwrotka 1: Kawalek w´sziektego psa linnunlaulu-elektroniikka-ääniaalto -osuus on pakahduttavan kaunis. Myönnän joka tapauksessa, että toivoin albumilta jotakin vielä ihmeellisempää.

Erittäin hieno levy, joka selvästi osoittaa miten selkeästi ambient voi olla myös vahvaa taidemusiikkia, mutta ei yllä kummankaan artistin parhaimman tuotannon tasolle.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

My expectations were really high regarding this album, because I love the work of noth bands. This one was recorded in Poland, after a concert in Zielona Góra. And the contents are just what could be expected: A combination of both projects' styles - cleverly used diverse sounds on top of a cold layer, ever changing and developing. The number of vocal samples is a lot lower, though, than that of a typical BSE album. On the other hand, the record is just the sum of its parts, no more. It cannot rise as high as its base components and the melodic genius at its start lead to believe. Nevertheless, there are some truly remarkable moments included. Especially the birdsong-electronics-soundwave part of Zwrotka 1: Kawalek w´sziektego psa is stunningly beautiful. But I do have to admit that I awaited something even more spectacular from this disc.

An exquisitely fine album that clearly shows how ambient can also be strong art-music. It does not, however, reach to the level of the best works of either band.

Jiituomas