Der Blutharsch - First Album

Uusintapainos Der Blutharschin ensimmäisestä albumista. Kaikki elementit ovat tällä kiekolla jo kohdallaan: marssimusiikkia, Hitlerin puhetta ja omaperäisiä melodioita. Ja tietenkin se pakollinen vanha iskelmä. Eroaa selkeästi edukseen Albin Juliuksen viimeaikaisesta tuotannosta, johon on mielestäni iskenyt jo vähän turhankin paljolti rahan tekemisen maku.

 

Artisti: Der Blutharsch
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: WKN
Julkaisuvuosi: 2001
Kokonaiskesto: 38:29
Kappaleita: 13

Erityisen herkullinen on kappale 4 (niitähän ei tietenkään ole nimetty), jossa "Panic!"-huudot, simppeli rytmi ja taustan "Sieg Heil!" kuoro yhdistyvät kokonaisuudeksi, joka on tanssii hiuksenhienolla viivalla jylhän mahtipontisuuden ja surkean korniuden välillä. Suurin osa on levystä on tyylitään kuitenkin huminaa, jonka päällä on hitaasti lyövää patarumpua ja pieniä melodisia elementtejä juuri oikein annosteltuna. Siksi siitä poikkeavat kappaleet, kuten "Patria et Libertas" -nimellä yleensä tunnetun biisin protoversio, 9, ja enemmän The Moon Lay Hidden Beneath A Cloudin ei-keskiaikaisilta tuotoksilta kuin DB:lta kuulostava 10 korostuvat. Näin koko albumin tunnelma pysyy paremmin kassassa kuin jos se olisi lineaarisemmin rytmitetty. Pisteenä "i":n päällä on vielä kappale numero 13, joka näin jälkikäteen tuo selkeästi mieleen Death In Junen mainion Take Care And Control -levyn, jolla Albin itse on vahvasti mukana.

Ehdottomasti ansaittu uudelleenjulkaisu. Se levy, joka Der Blutharschilta tulee hankkia heti toisena, välittömästi Der Sieg des Lichtes ist des Lebens Heil:in jälkeen.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot