Black Sun Productions - OperettAmorale

Coilin Tavastian keikalla olleet muistavat varmasti mustiin muumikaapuihin pukeutuneet, myöhemmin alastomat performanssitaiteilijat. Kyseiset herrat Massimo ja Pierce tunnetaan myös performanssiryhmä Plastic Spider Thinginä, sekä nyttemmin myös taidekollektiivi Black Sun Productionsin tärkeänä osana.

 

Artisti: Black Sun Productions
Formaatti: CD
Levy-yhti÷: Divine Frequency
Julkaisuvuosi: 200
5
Kesto: 53:13

Kappaleita: 11

OperettAmorale-levyn kansivihossa kerrotaan kaksikon tausta: prostituoituina työskennelleet Massimo ja Pierce löysivät toisensa yhteisten taidekiinnostusten kautta ja rakastuivat. Myöhemmin pari kiersi Eurooppaa Coilin kanssa, ja asui Jhonn Balancen ja Peter Christophersonin kanssa Threshold Housessa. Pari päätti jättää prostituution taakseen ja omistaa elämänsä taiteelle ja magialle. Coilin lisäksi herroja yhdisti heidän intohimonsa Berhold Brechtin runouteen, jonka avulla he tällä levyllä käsittelevät menneisyyttään.

Coil on siis Black Sun Productionsin musiikissa vahvasti läsnä, mutta mukana on myös moni muu tunnettu artisti. Levyllä laulaa Lydia Lunch, ja H.R. Giger on osallistunut levyn tekoon sekä vokaalien että kansitaiteen kautta. BSP:n musiikki on ihmeellinen sekoitus erittäin Coil-maisia elektronisia taustoja, orkestroitua tangoa ja muuta musiikkia, sekä Massimon ja Piercen persoonalliset vokaalit joissa eteläeurooppalainen voimakas tunteellisuus ja stereotyyppisen homopojan kukkoilevan pervo asenne kohtaavat karnevalistisessa teatraalisuudessa. Vaikka Jhonn Balance tekeekin hyvin mieleenpainuvan esiintymisen kappaleella A List of Wishes (joka on hänen viimeisia nauhoitettuja kappaleitaan), ovat levyn todelliset helmet Massimon ja Piercen omat tekeleet, kuten Pimp Ballad tai Ballade von der Höllenlili. Black Sun Productions kantaa selkeästi paljon Coilin perintöä, mutta siinä on samalla hyvin vahva oma olemuksensa joka juontuu pitkälle (ainakin tällä levyllä) artistiparille ominaisesta romanttisen tunteellisuuden ja provosoivan pervoilun herkullisesta kontrastista. Vaikka levy on ajoittain hieman epätasainen, tekevät sen vahvat hetket siitä yhden tämän vuoden parhaista julkaisuista. Pakkohankinta.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot