Bearly Queen's Hairy Palm Adventures

Ensivaikutelma tästä Bearly Queenin neljännestä levystä on vähintäänkin outo. Se on lähinnä ambientia, joka alkaa ärsyttävällä sykkeellä. Albumin ainoa kappale on periaatteessa yksi seitsenosainen teos, jonka tyylit vaihtelevat sen verran että rajat selkeästi huomaa. Parhaimmillaan tarjoillaan kaunista, hillittyä äänimaisemaa, joka koostuu vain muutamista palasista. Mukana on myös mm. raskaasti hidastettuja vokaaleja jotka toimivat erinomaisesti. Näissä molemmissa näkee selkeästi että artistilla on sekä lahjoja että kykyä käyttää niitä.

Artisti: Bearly Queen
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: Luovaja
Julkaisuvuosi: 2008
Painos: 50 kpl
Kesto: 44:18
Kappaleita: 1

Toisaalta myös heikoimmat osuudet rakentuvat vastaavien minimalistisuuksien varaan, ja ne jäävät vain keskinkertaiseksi tylsyydeksi. Silti kokonaisuutena levy toimii varsin hyvin, ja siitä jää hyvälle mielelle. Se on hyvin tehtyä (perus)ambientia hieman synkissä sävyissä, ja sitä kuuntelee varsin mielellään. Ja saadessaan täyteläisyyttä mukaan sävyihinsä, kuten vajaan puolen tunnin kohdalla, se myös voittaa lukuisat alan levyistä joita hyllyyni on viime vuosina päätynyt.

Hiukan hiomatonta jälkeä vielä, mutta parhailla hetkillään erittäin kaunis.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

The first impression created by Bearly Queen's fourth album is strange, to say the least. It is mostly ambient, and begins with an annoying pulse. It's sole track is basically a work in seven parts, the styles of which change so much that the segments are noticeable. At the best moments, there are beautiful, restrained soundscapes made out of just a few elements. There are also things like slowed-down vocals, which work extremely well. Both show that the artists has definite talent, and the ability to utilize it. On the other hand, also the weakest parts build on the same elements as the best, and those remain just mediocre and boring. Yet as a whole the album works quite well, and gives a good feel. It's well made (basic) ambient in slightly melancholic tones, and enjoyable to listen to. And when it's tones are given some fullness, as happens a bit before the half-hour mark, it beats many of the ambient works that have ended up on my shelves in the recent years.

A bit unrefined still, but very beautiful at its best moments.

Jiituomas