Brighter Death Now / Proiekt Hat - Destroy

Destroy on kahden suosikkiyhtyeeni Brighter Death Now:n ja Proiket Hatin yhteislevy, joka on ollut myynnissä vain yhtyeiden Japanin keikalla viime kesäkuussa. Mutta kaikkien niiden onneksi, jotka eivät keikalle päässeet, muutama myymättä jäänyt kappale on päätynyt myös tänne vanhalle mantereelle.

 

Artisti: BDN / Proiekt Hat
Formaatti: CD-R
Julkaisuvuosi: 2004
Painos: 200 kpl.
Kappaleita: 6

Destroy sisältää molemmilta 3 kolme kappaletta, jotka tuntuvat livenauhoituksilta, mutta mistä ei ole ainakaan kansissa mitään mainintaa. Brighter Death Now:n kappaleet ovat ennakkomaistiaisia tulevalta kokopitkältä. Niiden perusteella vaikuttaa, että yhtye on juuri nyt paremmassa iskussa kuin pitkään aikaan, sillä se on onnistunut samaan uusiin kappaleisiinsa jotain siitä monotonisuudesta ja tylyydestä, jotka leimaavat yhtyeen klassisia levyjä, kuten Pain in Progress ja May All Be Dead. Ehkäpä paras kolmesta kappaleesta on mielestäni Hunger for Love, joka perustuu hyvin yksinkertaiseen, junnaavaan rytmiin sekä sen päälle tulevaan puhesampleen. Testing, joka on myös varsin upea kappale, puolestaan on aika erilaista materiaalia, jota Brighter Death Now on aiemmin tehnyt. Kappaleen perustan muodostaa tyypillinen junnaava bassorytmi, mutta erikoiset vokaalit ja radiomelun käyttäminen yhtenä instrumenttina tuovat tuoretta verta Brighter Death Now:n soundiin. Heikoimman lenkin muodostaa hieman tasapaksu Thirty Seven. Sekään ei ole huono kappale, mutta kahdessa muussa kappaleessa samat elementit on vain onnistuttu yhdistämään nerokkaammin.

Proiekt Hatin materiaalista en tiedä onko se uutta vai ei, koska en ole kuullut yhtyeen massiiviseen Resolution -boxiin sisältyviä uusia julkaisuja. Yhtyeen osuuden avaava Transmission en haut de l'au-dela on parasta kuulemaani Proiekt Hat materiaalia: primitiivistä ja konkreettista industrialia olematta kuitenkaan puhdasta melua. Juuri näiden eri puolten yhdistäminen on se, mikä minua yhtyeen tuotannossa viehättää. The Long and Grinding Halt on varmasti melko tuttua tavaraa Proiekt Hatin ystäville. Kappale, joka voisi olla yhtyeen miltä tahansa levyltä, on monotonista melun sekaista ja tunkkaista industrialia parhaimmillaan. Levy päättyy hieman muita rauhallisempaan kappaleeseen Twice the Horror, joka ei ole piirun vertaa huonompi kuin kaksi edellistäkään biisiä.

Destroy on hieno julkaisu molemmilta yhtyeiltä, ja siitä ei ole epäilystäkään, että se tulee hyvin nopeasti haluttu keräilylevy.

Jaakko Penttinen

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot