Bahlasti Ompehda - Nothing but Dispersion

Toiseen albumiinsa ehtineiden tamperelais-eksperimentalistien linja on vaihtunut varsin selkeästi, enkä lainkaan harmittele muutosta. Nothing but Dispersion on paljon hallitumpi kokonaisuus kuin kiinnostava mutta hajanainen edeltäjänsä. Genrenä on tällä kertaa pääasiassa erittäin synkkä ambient, yhtyeen mukaan tehtynä syntsalla kahdessa viikossa ja sen jälkeen yli vuoden ajan manipuloituna. Materiaalin taustana on Aleister Crowleyn Vision and Voice -projekti.

 

Artisti: Bahlasti Ompehda
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: omakustanne
Julkaisuvuosi: 2004
Painos: 30 kpl.
Kokonaiskesto: 49:55
Kappaleita: 9

Levyn kappaleet vaihtelevat tasoltaan keskinkertaisesta erinomaiseen, ja vaikka omaperäisyys ei olekaan aivan pohjoisten ambient-nimiemme tasoa, on sitä aivan tarpeeksi siihen ettei Bahlasti Ompehda kuulosta muiden alan artistien kopiolta. Lisäksi sekä tekninen että sävellyksellinen puoli on niin hyvin hallussa että kyse on suuren luokan kuuntelunautinnosta. Alun materiaali on synkkää maisemointia, keskiväli hälyisämpää, ja loppu palaa taas alkupään tunnelmiin. Vaikutelmaksi tulee hyvin hallittu ja rytmitetty kokonaisuus. Muutamat raidoista, erityisesti Slaves of the Blind Archon, sisältävät sekä varsin tuttuja elementtejä että jäävät ensialkuun hiukan tylsiksi. Ne kehittyvät kuitenkin mainiosti pitkin matkaa, ja kärsivällisyys palkitaan - Slaves... onkin tosiasiassa levyn hienoimpia biisejä (toinen niistä on droneinen Eleventh Aethyr), ja sen vajaat 10 minuuttia kestävä kaari todella toimiva.
Nothing but Dispersion paitsi lunastaa, myös kirkkaasti ylittää kaikki yhtyeen debyytin jättämät odotukset. Nyt ollaan tekemisissä vakavan, vakavasti otettavan projektin kanssa jolla on sekä kykyä että halua tehdä tasokasta ja tyylikästä tavaraa.

Erittäin suositeltava hankinta, syytä hommata heti ennen kuin minimaalinen painosmäärä loppuu.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot