Aurum Nostrum/ Sonne Hagal - Sinister Practices in Bright Sunshine

Sinister Practices In Bright Sunshine käy hyvästä tutustumisesta kahteen saksalaiseen neofolk-artistiin, joista kummatkin esittävät neljä kappaletta ja mikä tuntuukin olevan sopiva määrä vielä omaa tyyliään hakeville bändeille. Yhtyeistä Aurum Nostrum on varmasti äskettäin ensimmäisen pitkäsoittonsa julkaissutta Sonne Hagalia tuntemattomampi.

Artisti: Aurum Nostrum/ Sonne Hagal
Formaatti: LP
Levy-yhtiö: Ring Tor Elementarer Tonkunst
Kappaleita: 8
Painos: 600

Levyn aloittaa Aurum Nostrum, joka yllättää sekä musiikillisesti että soundillisesti: yhtye esittää omalla puolellaan rauhallista ja hyvin tuotettua folkia. Vaikka Aurum Nostrumin biisit eivät sävellyksellisesti ole juurikaan keskitasoa parempia, niin ilmavan soundinsa (jossa ovat kitaran lisäksi myös huilu ja viulu vahvasti edustettuina) ansiosta yhtye erottuu edukseen. Kappalaista ylitse muiden nousee ehkäpä The Interpreter. Kahdessa kappaleessa laulut hoitaa naislaulaja ja kahdessa mieslaulaja. Sonne Hagalin onkin itselleni tutumpi orkesteri ja tässä esitetyt neljä kappaletta liikkuvat tyylillisesti pitkälti samoilla linjoilla kuin heidän kokopitkänsä. B-puolen hienoin ja täyteläisimmin soiva kappale on yhtyeen Helfahrt-kokopitkän tunnelmia lähenevä Bushes & Briars. Kuulijan harmiksi loput kolme biisiä ovat jääneet niin sävellyksellisesti kuin sovituksellisestikin raakileiksi.

Yhteislevy on formaattina oiva tapa tutustuttaa ihmiset kahteen kuulemisen arvoiseen yhtyeeseen, joista tällä pidemmän korren vetää ehdottomasti Aurum Nostrum. Mikään pakko-ostos tämä pienipainoksinen julkaisu ei ole, koska Sonne Hagal on ehtinyt julkaista jo tätä levyä paljon tasokkaampaakin materiaalia, mutta hankkimista tosin puoltaa se, että Aurum Nostrum -julkaisuja tulee kaupan hyllyllä harvemmin vastaan.

Jaakko Penttinen

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot