Arktau Aon - Ikuisuus näkyy luiden läpi

Ikuisuus näkyy luiden läpi, In XIII Movements, or Steps Upon Ota-Via, on välähdys Aural Hypnox - kollektiivin vapaaseen ilmaisuun vuosien takaa. Se on taltioitu toukokuussa 2005 mutta julkaistu vasta nyt. Tyylinä on akustinen shamanismi, tekijöinä Arktau Eosin ja Zoat-Aonin jäsenet. Sävy on erittäin primitiivinen, mystinen, ja kuin pikemminkin seuraisi soittajien rituaalia sen sijaan että kyseessä olisi nauhoitettu sessio. Kasetin ensimmäinen puoli on varsin hillitty, toisella mennään jo raskaammalle vaihteelle. Silti kaiken yllä on akustisuuden, hiomattomuuden, spontaaniuden ja - ennen kaikkea - ainutkertaisuuden tuntu.

Artisti: Arktau Aon
Formaatti:
CD / C-40
Levy-yhtiö: Aural Hypnox
Julkaisuvuosi: 2013
Painos:
CD 298 kpl, C-40 50kpl
Kappaleita: 2

Kun tietää, mihin nämä taiteilijat pystyvät, Ikuisuus näyttäytyy henkilökohtaisena matkana samoihin elementteihin jotka viimeistellymmillä levyillä esitettiin koristellummassa ja usein koneellisemmassakin muodossa. Se ei ole parasta mitä AIH, AIL ja JVH ovat tehneet, mutta se on erittäin kiinnostava lisä heidän tuotantonsa kirjoon.

Ennen kaikkea faneille soveltuvaa materiaalia, mutta kiehtovaa myös sellaisille laadukkaan rituaaliambientin ystäville, jotka haluavat musiikkinsa sopivan hiomattomana.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

Ikuisuus näkyy luiden läpi, In XIII Movements, or Steps Upon Ota-Via, is a glimpse from the free self-expression of the Aural Hypnox collective, from years ago. It was recorded in 2005, but has not been released until now. The genre is acoustic shamanism, invoked by members of Arktau Eos and Zoat-Aon. Its style is very primitive and mystical, making the experience closer to following a ritual of the artists rather than a taped musical session. The first side of the tape is quite restrained, the second goes into much heavier gear. Yet ruling everything is the sense of being acoustic, unpolished, spontaneous and - most of all - unique. When one knows what these artists are capable of, Ikuisuus appears as a personal journey into the same elements that appear on their more refined records in a more embellished, often also more machine-based, form. It is not the best that AIH, AIL and JVH have made, but it is nevertheless a very interesting addition to the scope of their discographies.

Most of all, fan-suitable material, but of interest to also those fans of high-quality ritual ambient who like their music with a rough edge to it.

Jiituomas