Allerseelen - Hallstatt


Äärettömän tuotteliaalta Allerseelenilta on tullut jälleen yksi levy lisää. Yhtyeen musiikkia pitempään seuranneet tietävät hyvin mitä odottaa: noin 5-minuuttisia rytmisiä raitoja, joita leimaa runsas toisto. Materiaali on jostakin folkin, krautrockin ja industrialin välimaastosta. Lyriikat ovat todella lyhyitä ja iskeviä, niin että samat katkelmat lausutaan uudelleen ja uudelleen. Tuloksena on jotakin joka yhtä aikaa ärsyttää ja hypnotisoi. Ensin se häiritsee, sitten siihen jää koukkuun.

Artisti: Allerseelen
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Ahnstern
Julkaisuvuosi: 2007
Kokonaiskesto: 73:45
Kappaleita: 13


Muutamat kappaleista, varsinkin Der Sehnsucht Adlertrotz, jäävät tylsiksi, mutta kokonaisvaikutelma on silti tyrmäävä. Ja kärkipään raidat, kuten vaikkapa Wir träumten voneinander ja But a Spark in the Night, ovat yksinkin äärimmäisen tehokkaita.
Hallstatt on Allerseelenia parhaimmillaan, lähes Flammen (2003) tasoinen teos. Yleensä näin paljon julkaisseelta bändiltä kannattaa hankkia ensiksi joku kokoelma, ja vasta sitten itsenäisiä albumeita. Hallstatt on kuitenkin poikkeus: se on erittäin sopiva teos yhtyeeseen tutustumiseksi. Ja Allerseelenista ennestään pitäville se on puolestaan aivan pakollinen hankinta.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

The extremely productive Allerseelen has published yet another album. Those familiar with the band know what to expect: rhythmic tracks about 5 minutes long, defined by strong repetition. The music is somewhere between folk, kraut-rock and industrial. The lyrics are very short and pounding, with the same fragments said over and over. The end result is something that simultaneously annoys and hypnotizes. At first's just disturbing, but then it somehow hooks you on itself. A couple of the tracks, particularly Der Sehnsucht Adlertrotz, remain boring, but the overall effect is nevertheless stunning. And the top tracks, such as Wir träumten voneinander and But a Spark in the Night are very powerful in themselves as well.

Hallstatt is Allerseelen at its best, almost on the level of Flamme (2003). Normally it's reasonable to start with a band this productive by buying a "best of" -collection, and only then individual albums. Hallstatt is, however, an exception: it is an excellent starting point for getting to know Allerseelen's work. And for people who already like their music, it is an absolutely mandatory purchase.

Jiituomas