Aghiatrias - Regions of Limen

Tsekkiläisen Ahiatriaksen nimi ja kansitaide saavat nopeasti ajattelemaan että tässä on taas jonkun metallimuusikon sivuprojekti joka yrittää tehdä "dark ambient"-nimikkeellä korneja syntikkasävellyksiä. Harvoin olen ollut näin väärässä.

 

Artisti: Aghiatrias
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Epidemie
Julkaisuvuosi: 2004
Painos: 500 kpl.
Kokonaiskesto: 19:17
Kappaleita: 9

Aghiatriaksen musiikki on nerokas yhdistelmä neoklassista ja industrialia, dark ambientia tässä on ainoastaan sävellysten löysä rakenne - musiikkia ei ole sidottu liian tiukasti melodioiksi ja rytmeiksi vaan se toimii harvinaisen voimakkaana äänimaisemana - äänimaisemana suoraan helvetistä voinen lisätä, sillä jos tälle infernaaliselle metallisen kilinän, aavemaisten kuorojen, riitasointujen ja suoranaisen metelin yhdistelmälle pitäisi löytää joku vertauskohde niin se olisi ehdottomasti In Slaughter Natives, eritoten ehkä klassikkolevyllään Enter Now the World. Massiivisesti kaikuvissa tiloissa yhdistyvät myös harvinaisen saumattomasti industrial-musiikin äänisamplet ja sähköisemmät ja metallisemmat elementit klassisten soittimien kuten pianon kanssa. Tämä toimii sekä hiljaisemmissa kappaleissa kuten Ad Pontem Lamentorum tai Taviturn Stratum että rankemmissa, kuten levyn aloittava Axis Illuminationis.

On paljon yhtyeitä jotka ammentavat In Slaughter Nativesin materiaalista militaristisen orkestraalin kentällä, harvempi on keskittynyt klassikkoartistin manalaisiin tunnelmiin. Aghiatrias onnistuu kutakuinkin moiteettomasti kehittämään noita helvetintulenkatkuisia ikuisen kadotuksen äänimaisemia taidokkaasti eteenpäin. Ehdottomasti nimi joka tulee painaa mieleen.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot