Aeoga - Coav

Pohjoisesta Suomesta tuleva luovuuden virta ei tyrehdy. Aural Hypnoxilla julkaistu Aeogan Coav on Halo Manashin ja I.Coraxin Anti Ittna H:n ja tuntemattoman toisen osapuolen yhteisprojekti.

Artisti: Aeoga
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Aural Hypnox
Julkaisuvuosi: 2004
Painos: 1000 kpl.
Kokonaiskesto: 65:52
Kappaleita: 8

Tämän kuulee selkeästi, musiikin ollessa yhdistelmä Halo Manash-maisia huimaavia kitaradroneja ja synteettisempiä rituaali-industrial elementtejä. Kuten Halo Manash, tämä on intensiivistä, hypnoottista ja vahvasti mielentilaan vaikuttavaa. Halo Manashiin verrattuna Aeogalla on kuitenkin paljon monipuolisempi äänimaailma. Äänikerrokset eivät aina sula hyvin yhteen, kuten hieman kömpelösti rytmitetyllä nelosraidalla, mutta joskus ne täydentävät toisiaan todella loistavasti, kuten upean maalailevalla kakkoskappaleella. Coav:in kappaleet ovat ylipäätään aika selkeästi erottuvia, omanlaisiaan kokonaisuuksia, joista jotkut ovat todella mahtavia ja jotkut eivät.

Tässä tulee esiin "Oulu-sceneen" liittyvä ongelma, tai ehkä pikemminkin haaste johon kyllä uskon artistien voivan vastata: tiheällä julkaisutahdilla tulee eri projekteilta paljon materiaalia, joka kaikki on hyvin vahvaa, mutta myös varsin saman tyylistä. Alkaa jo olla vaikeaa saada "kasvoja" yksittäisille teoksille tai muistaa mikä levy kuulosti miltäkin. Kuitenkaan ei voi kieltää että tämäkin levy on pienestä tasapainottomuudesta riippumatta hyvin vaikuttava teos joka parhaina hetkinään peittoaa alleen suurimman osan isommilla levymerkeillä julkaistusta dark ambientista.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot