Zoät·Aon - The Triplex Bestial


Zoät·Aonin kiihkeästi odotettu kakkosalbumi antaa periaatteessa juuri sen mitä siltä ennakoitiinkin: tyylikästä, huolellisesti laadittua esoteerista ambientia. Silti on heti alkuun todettava, että vaikka kyseessä on hieno levy, ei se ole lähellekään yhtä hieno kuin edeltäjänsä, jumalainen Star Autopsy. Vika ei ole niinkään kappaleissa, vaan paketin luonteessa. Raidat toimivat todella hyvin yksinään, mutta niistä ei synny kokonaisuutta vaikka ne soivatkin yhtenä sujuvana jatkumona.

Artisti: Zoät·Aon
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Aural Hypnox
Julkaisuvuosi: 2006
Painos: 1000 kpl
Kokonaiskesto: 61:00
Kappaleita: 9

Sekä myönteisellä että kielteisellä tavalla mukaan kuvioon on tullut tutun oloisia paloja. Esim. kaunis Gate of All Directions on kuin fuusio artistin aiemmasta tyylistä ja Raison D'êtren utuisista kuoroista. Kylmä perkussio kappaleella The Immediate Body Drama on myös jotenkin tutun oloinen, mutta sopii artistin linjaan ja raidan pauhaavampiin osiin hämmentävän hyvin. Perinteisempää(kin) linjaa edustavat kappaleet ovat todella upeita, varsinkin monella tasolla soiva mahtava The Phantom Root sekä sitä seuraava Siren Flakes. Kautta levyn läsnä on, hajanaisuudesta huolimatta, se voimakas rituaalin tuntu joka tekee BSAH-leirin artisteista omaperäisiä ja erityisen vaikuttavia. Hetkittäin tosin tuntuu siltä, että lavaoloissa raidat pääsisivät vielä paljon paremmin irti, vaikuttamaan kuulijoihinsa kokonaisvaltaisemmin.

Erittäin hyvää synkkää ambientia, yksi alan oleellisesta parhaimmistosta. Mutta silti kovin kaukana Star Autopsyn loistokkuudesta.


Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot