Ulver - Silencing the Singing EP

Ulverin viehättävän linjakas linjattomuus jatkuu. Edellisen noise-harhapolun (kelvollinen, mutta täysin ei-innovatiivinen Silence teaches you how to sing) jälkeen vuorossa on taas eri tavalla kokeellista materiaalia.

 

Artisti: Ulver
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Jester Records
Julkaisuvuosi: 2002
Painos: 3000 kpl.
Kokonaiskesto: 28:54
Kappaleita: 3

Ep:n ensimmäinen kappale Darling didn't we kill you? rakentuu rytmeistä (ensin piano, sitten rumpukone), joiden päällä on kasvava joukko erilaisia surinoita. Toisena oleva Speak dead speaker hyvin hitaasti hiljaisuudesta nousevaa rätinää (vanha radio) ja siihen myöhemmin liittyvää yökerhojazzia. Muistuttaa lähinnä godspeed you black emperoria. Viimeisenä soiva Not saved fuusioi yksinkertaisen, kauniin taustamelodian radion viritysääniin. Muodostuva kappale on kuin hienovarainen visio siitä, että joku hakee autossaan parempaa taajuussaluetta aamuneljältä paikassa, jossa yksikään paikallisradio ei kuulu.

Silencing on hyvin luonteva jatko eteenpäin siitä, mihin upea Perdition City päättyi. Tavallaan se myös auttaa ymmärtämään Silence-eptä muodostamalla loogisen linkin sen sen ja Perdition Cityn teemojen väliin.

Ei mitään sellaista, millä bändi olisi voinut tehdä läpimurtonsa, mutta silti tyylikäs lisä Ulverin äänimaailmaan.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot