Ulver - Lyckantropen Themes

Soundtrackissaan ruotsalaiseen lyhytelokuvaan Ulver palaa taas hiukan ajassa taaksepäin. Lyckantropen Themes on kuin puhdas ambient-versio upeasta Perdition City-albumista. Hillitty ja tasapainoinen, eikä edes pahasti yksipuolinen. Kokonaisuudessa on selkeä taustamusiikin maku, mutta vaikka aihe onkin rajoittunut varmasti yhtyeen vapaata luovuutta, ei se haittaa.

 

Artisti: Ulver
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Jester Records
Julkaisuvuosi: 2002
Kokonaiskesto: 36:23
Kappaleita: 10

Jälleen kerran Ulver on ottanut yhden tyylilajin ja tehnyt sen ensiluokkaisen edustajan. Levy on yhtäjaksoinen paketti, lähinnä minimalistista syntetisaattoria ja hiljaista rumpukonetta, eikä katkea siirryttäessä teemasta toiseen. Kaksi osioista, toinen ja kymmenes, eroavat tyylillisesti muista, toinen muistuttaen klassisia kauhuelokuvataustoja ja levyn lopettava raita hajoten tahallisesti glitchin suuntaan. Lopputuloksesta tulee hyvin eheä vaikutelma, erojen luodessa sille selkeän alun ja lopun. Mikä parasta, kiekko toimii täysin itsenäisesti ilman että sitä tarvitsee lainkaan ajatella soundtrackina.

Jos tämä olisi melkeinpä kenen tahansa muun albumi, kehuisin sitä vielä paljon lisää. Ulverille tämä on kuitenkin vain onnistunut välityö, vaikkakin oikein hyvä sellainen. Ei yhtyeen parasta tuotantoa, mutta silti varmasti hankinnan arvoinen.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot