Turbund Sturmwerk - Weltbrand

Joskus sitä ihmettelee että eikö näitä natsiaiheisia industriaalibändejä ole jo aivan liikaa ja kaikki kuulosta vielä aivan samalta? Voi olla, mutta yksi joka ainakin loistaa joukosta laadun ja omaleimaisuuden voimin on saksalainen Turbund Sturmwerk, joka on julkaissut kaksi albumia. Toinen niistä kantaa vaatimatonta nimeä Weltbrand (maailmanpalo), ja tulkitsee toisen maailmansodan okkultistisia taustoja.

 

Artisti: Turbund Sturmwerk
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: LOKI Foundation
Julkaisuvuosi: 1999
Kokonaiskesto: 62:14
Kappaleita: 10

Levyn kappaleet ovat varsin monipuolista tavaraa ja joskus tuntuu siltä kuin punaista lankaa ei olisi ollenkaan. Avauskappale koostuu akustisesta kitarasta, naislaulusta ja Charles Mansonin puheesta. Seuraavalla kappaleella Europa hakataan rumpuja niin että korviin sattuu ja toisen samanlaisen kappaleen päästä ollaan taas fiilistelemässä akustisella kitaralla. Levyn vahvuus ei sijaitsekaan kokonaisvaltaisuudessa vaan yksinkertaisesti loistavissa kappaleissa, joista jotkut luovat outoja tunnelmia, kuten vaikka Stumme Front tai vain kahdelle puhutulle pätkälle ja rummutukselle perustuvassa, mutta pelottavan hypnoottisella Allen Gewalten:illa, ja taas toiset voivat olla silkkaa marssirummun paukutusta.

Kohokohdan muodostavat kappaleet Kainsmal ja Sonnenschild In Slaughter Natives-maisella jyräävän mahtipontisella orkestraaliotteella, joka jättää monet lajitoverit kalpenemaan. Kaikkialla olevat samplet ja puheenpätkät vievät kuulijan mielen aina takaisin 30-40-lukujen Saksaan, sotilaiden harjoittelukentille ja ilkeiden natsitohtoreiden laboratorioihin (ja usein tuntuu että kyse on samanlaisesta stereotyyppien kanssa leikittelystä kuin mitä Der Blutharsch, ja nykyisin myös Toroidh, harjoittavat). Turbund Sturmwerkilta löytyy sellainen ammattimainen, militantin tarkka sekä armoton ote mihin useimmat muut eivät ole pystyneet. Klassikko-ainesta.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot