Throbbing Gristle - TG Now

TG Now sisältää neljä uutta kappaletta, jotka Throbbing Gristle on tehnyt maaliskuussa vuonna 2004. Levy on ollut myynnissä ainoastaan RE-TG tapahtumassa, joka vastoinkäymisten vuoksi typistyi Throbbing Gristlen uuden DVD:n nauhoituksiksi.

 

Artisti: Throbbing Gristle
Formaatti: 12" / CD
Levy-yhtiö: Mute
Julkaisuvuosi: 2004
Painos: 500 / 3000 kpl.
Kappaleita: 4

Heti aluksi on todettava, että TG Now on monin verroin odotuksiani parempi levy. Chris, Peter, Genesis ja Cosey kuulostavat kuitenkin yllättävän paljon siltä, miltä Throbbing Gristlen voisi 2000-luvulla kuvitella kuulostavan. Poissa ovat Chris and Coseyn tanssibiitit ja Genesiksen sooloille ominaiset kokeellisemmat jutut. Levyn aloittava X-Ray on rytminen, mutta hyvin minimalistinen kappale, joka voisi olla vaikkapa Pan Sonicin tekemä. Hieno Splitting Sky perustuu junnaavaan rytmiin, jonka mausteena olevat Genesiksen puhelaulu ja erilaiset akustisen lyömäsoittimet luovat oudon hypnoottisen tunnelman. Toisen puolen avaavasta Almost Like This kappaleesta tulee mieleen eräänlainen postrock tai ambientrock, johon on sekoitettu joitain epätavallisempia ääniä. Hieman samoilla kokeellisemman rockin linjoilla liikutaan myös viimeisessä ja ehkäpä levyn parhaassa kappaleessa How Do You Deal?, joka muistuttaa paikoitellen varhaisen Sonic Youthin tuotoksia.

On selvää, että Throbbing Gristle ei ole enää sama yhtye kuin neljännesvuosisata sitten. Tietyt elementit, kuten esimerkiksi Genesiksen omaperäinen laulutyyli, muistuttavat kuitenkin vanhoista levyistä. Vastoin kaikkia odotuksia TG Now ei ole lainkaan hassumpi julkaisu. Itse asiassa huomaan pitäväni tästä jokaisella kuuntelukerralla enemmän ja enemmän.

Jaakko Penttinen

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot