Svaixt - Virsme Versme

Himalajalta kotoisin olevat soivat kulhot eivät suinkaan ole vieras soitin rituaaleihin ja esoteriikkaan mieltyneessä industrial-musiikissa. Harmi kyllä ne ovat olleet melko taka-alalla useimpien artistien kokonaissoundissa, eritoten koska kulhojen herkän kaunis sointi vaati tilaa ettei katoaisi konkreettisempien äänien alle. Liettualainen Svaixt on kuitenkin korjannut tämän vääryyden uudella levyllään Virsme Versme.

 

Artisti: Svaixt
Formaatti: CD
Levy-yhti÷: Autarkeia
Julkaisuvuosi: 200
7
Kesto: 63:42

Kappaleita: 4

Levyllä siis soivat kulhot ovat selkeästi pääosassa, ja lopputulos on sekä kaunis että yllättävän monipuolinen. Erilaisten kulhojen kauniisti väreilevä ulina, metallinen sointi ja kumeat lyönnit tarjoavat todella miellyttävän ääniskaalan. Ensimmäinen 20-minuuttinen raita on meditatiivisen hienovarainen, ja hyvinkin saman oloinen kuin aivan hieman aikaisemmin julkaistu Aural Holograms Vol.1:n upea päätösraita Beyond the Black Deep. Toinen raita lähtee paljon voimakkaampana, alkuun jopa meluisana liikkeelle, muutuakseen pikkuhiljaa rauhallisemmaksi ja seesteisemmäksi. Kolmas raita on ainoa joka ei juuri onnistu tekemään vaikutusta, mutta todellinen mestariteos onkin säästetty levyn loppuun, mahtipontinen lopetusraita nostattaa upeiden kulhojen kolauttelujen tahdissa esiin sykkiviä konesoundeja.

Upea levy, ehdottoman kannattava hankinta kaikille droneista, orgaanisista äänimaisemista ja meditatiivisesta musiikista kiinnostuneille.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot